PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caballé declara per frau a través de videoconferència

La vista s’ha suspès dues vegades per la salut de la cantant

Per El Periòdic

L’expresident de la Generalitat podria tornar a comparèixer per la seva titularitat en comptes al Principat.
L’expresident de la Generalitat podria tornar a comparèixer per la seva titularitat en comptes al Principat. | afp
Vista la necessitat de suspendre les dues darreres vistes públiques a causa de la delicada salut de la cantant Montserrat Caballé, la sala va optar ahir per fer-ho mitjançant videoconferència. La soprano catalana serà jutjada per frau fiscal el proper 15 de desembre en un jutjat de Barcelona, on pot ratificar l’acord al qual va arribar amb Hisenda, pel qual reconeix el frau de poc més de 500.000 euros i, per tant, admet una pena de sis mesos de presó i un pagament total d’uns 825.000 euros. Per motius de salut, l’acusada podrà declarar des de casa seva, segons informa l’ACN.
 
El pacte passa per acceptar una pena de sis mesos de presó i el pagament d’uns 250.000 euros, la meitat de la quantitat que no va pagar a Hisenda el 2010. La soprano ja va tornar els 500.000 euros defraudats en dos pagaments. A més, haurà de tornar els interessos resultants d’aquests diners, que sumen uns 75.000 euros. Així, al final del procés haurà hagut d’abonar més de 825.000 euros.
 
Cas Pujol / La Fiscalía Anticorrupación va demanar ahir la citació de Jordi Pujol per sospites d’un nou compte al Principat a nom del seu fill més gran i del que l’expresident s’hauria declarat titular. 
 
Segons informa El Confidencial, el magistrat es troba a l’espera de que una jutge de Barcelona decideixi si li remet la investigació oberta després que Pujol admetés que havia ocultat l’herència del seu pare a Andorra. 
 
A la documentació aportada per Andorra al jutge s’incorporen cinc disposicions en efectiu d’aquest compte entre maig i desembre del 2010, una d’elles per un import de 149.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT