PUBLICITAT

Andorra la Vella

No hi haurà sanció per presentar tard el pressupost

El Consell General confirma que la normativa no ho contempla

Per Iván Álvarez

Mònica Bonell, ahir a la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents
Mònica Bonell, ahir a la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents | El Periòdic
L’informe jurídic que el PS va demanar al Consell General, ara fa un mes, per avaluar l’impacte que podia tenir la demora en la tramitació el pressupost per a l’exercici 2016 no recull cap acció sancionadora al Govern, ni tampoc impedeix que es presenti fora de termini.
La subsíndica general, Mònica Bonell, va exposar ahir en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents que «la normativa vigent no estableix cap tipus de sanció en el cas que hi hagi un retard en l’entrada a tràmit del pressupost». La subsíndica va afegir que aquesta normativa «sí que estableix quin és el calendari que s’ha de seguir i quan s’ha d’entregar el pressupost per tal que es pugui aprovar abans de començar el nou exercici». En el cas que no es pugui aprovar abans de l’inici del nou exercici, Bonell va apuntar que  la normativa estableix que «el Govern pugui funcionar en dotze parts fins que s’aprovés el pressupost». 
A banda d’això, la subsíndica general va indicar que està previst que, com a mínim, durant el període entre sessions s’habilitin dos dies més per celebrar sessions amb l’objectiu de debatre i votar el pressupost, a banda de la sessió tradicional de Sant Tomàs del 21 de desembre. 
Bonell, a més, va informar que el projecte de pressupost i el marc pressupostari s’admetran a tràmit la setmana vinent, i ha destacat que pel que fa al marc pressupostari –que és la primera vegada que es presenta fruit de l’aprovació de la Regla d’or–, només admet esmenes a la totalitat i, per tant, està previst que es pugui aprovar abans que el projecte de pressupost, ja que aquest, un cop fet el debat a la totalitat, continuarà el tràmit parlamentari amb el termini per a la presentació d’esmenes parcials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT