PUBLICITAT

Ordino

Ld’A proposa una granja escola per fer perdurar la ramaderia

L'aposta és per les activitats tradicionals

Per EL PERIÒDIC

La candidatura a Ordino de Liberals d’Andorra va començar ahir a desenvolupar el seu programa de mica en mica, i la dosi d’ahir va arribar en el vessant de la ramaderia i les activitats tradicionals. En aquest sentit, el programa liberal proposa la creació d’una granja escola que permeti fer perdurar en el futur la ramaderia.
 
La intenció és arribar a «tots aquells que estiguin interessats» en aquestes feines, segons va declarar Gerard Grané, membre de la candidatura liberal. Els liberals consideren una activitat fonamental de la parròquia d’Ordino «incentivar l’agricultura i la ramaderia, ja que són activitats tradicionals i fonamentals per mantenir un territori rural viu». És per això que la granja escola, segons Ld’A, permetria explicar les «nocions més bàsiques de ramaderia», sobretot als més joves, per fer perdurar aquesta pràctica. 
 
«Una de les nostres tradicions més arrelades era la Fira del bestiar de tardor, i l nostre equip proposa negociar amb els ramaders de la parròquia per poder recuperar aquest esdeveniment», va assegurar ahir Grané. «Des de la nostra candidatura volem recuperar aquesta fira, potenciant-la amb una exposició de productes artesans i oficis perduts».
 
De la mateixa manera, Liberals proposa cremes controlades a la muntanya per millorar els peixeders i evitar l’acumulació de borra, establir la durada de les guardes comunes i la senyalització dels portells de muntanya mitjançant un concurs promogut per l’Escola d’Art. Un altre acte que pretenen revitalitzar és la festa parroquial que se celebra a la Rabassa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT