PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Volem que la part alta torni a ser el centre històric»

DA posa l’accent en la reactivació comercial, cultural i turística de l’eix

Per Iván Álvarez

Marc Calvet, Sandra Tomàs (número 5) i Trini Marín, ahir.
Marc Calvet, Sandra Tomàs (número 5) i Trini Marín, ahir. | El Periòdic
Aquest podria ser un dels principals eixos del programa que defensa Demòcrates per Andorra i que va presentar ahir en un esmorzar amb la premsa. El candidat a cònsol menor, Marc Calvet, va posar l’accent en la intenció de reactivar i dinamitzar «la part alta de la parròquia per recuperar tot el servei que ha donat i tornar a gaudir del concepte de centre històric». 
Per revitalitzar «aquell punt neuràlgic a la parròquia», l’equip aspirant a la reelecció va explicar que buscaran el desenvolupament econòmic de la zona amb la construcció del pàrquing de l’Escalé –d’unes 600 places–, la reinversió cultural i la potencialitat de turisme. En aquest sentit, DA vol crear un circuit cultural que inclourà el CAEE, la sala d’exposicions del Govern i el Museu Thyssen com a focus principals. 
Pel que fa a la gestió de l’aigua, Calvet va remarcar un dels leit motiv de la força taronja en aquest campanya i és que «una connexió entre dues parròquies no és ni fàcil ni immediata» i va insistir en que «implementaran sol·lucions que perduraran». 
La número 4 de la llista, Núria Gómez, va prendre el protagonisme en la vessant econòmica i va exposar que «l’inici d’aquesta legislatura no va ser fàcil, però ho hem pogut tirar endavant» i va puntualitzar que «tenim unes finances prou sanejades com per afrontar el programa d’una forma més que raonable». A més, Gómez va deixar clar que «no hem dedicat més esforços dels que ja estaven tancats i establerts, després d’una inversió continguda els dos primers anys»
 
Parc urbà d’aigues braves / Salomó Benchlluch, número 6 de la llista, va afirmar que treballaven per «intentar arribar a l’excel·lència a nivell de serveis» i va desvetllar que «un gran repte» que tenia aquest equip era «estudiar la possibilitat amb el Govern de crear un parc urbà d’aigües braves». Benchlluch va afegir que «seria al riu Valira i s’ha d’acondicionar, evidentment, però és viable».
També va apuntar que es volen fer comissions de treball, des de Fiter i Rossell a l'Avinguda del Pessebre i recaptar informació i neguits per millorar la zona i poder traslladar-ho a diferents actuacions adreçats al benestar del ciutadà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT