PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els fallaires es comprometen a preservar la tradició pirinenca

Les comunitats firmen la Declaració d’Andorra la Vella de «bones intencions»

Per EL PERIÒDIC

Signatura de la Declaració d’Andorra la Vella, ahir.
Signatura de la Declaració d’Andorra la Vella, ahir. | EMILIO PRENAS
Els representants de les comunitats fallaires dels Pirineus han firmat una declaració d’intencions que permetrà, «salvaguardar el valor d’un patrimoni que viu dels sentiments i les emocions i que es pot malmetre molt fàcilment», va assegurar ahir la vicepresidenta de l’Associació de Municipis Fallaires, Sofia Isus, després de l’acte de signatura de la Declaració d’Andorra la Vella al comú de la capital.

Isus també va subratllar que la «declaració de bones intencions» és un primer pas cap a la constitució d’un organisme internacional que permeti gestionar de forma conjunta la salvaguarda i la difusió de les falles. «A partir del dia 9 començarem a treballar en aquest sentit», va matisar, segons informa l’ANA. Isus també va argumentar que «d’aquí a sis anys, quan la Unesco ens torni a demanar informes sobre el patrimoni, aquest organisme haurà de ser l’interlocutor».  La portaveu dels fallaires pirinencs va assegurar que «amb aquestes accions ens comprometem a no perdre l’essència de les falles i que no es banalitzi el seu significat».

El president de l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella, Santi Sánchez, va celebrar que «amb l’acord s’estableixen mesures que permetran preservar els fonaments de la candidatura» i «mantenir l’essència i evitar qualsevol risc de pèrdua d’aquest valor».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT