PUBLICITAT

CANILLO

DA proposa activitats per desestacionalitzar el turisme

Volen impulsar activitats esportives com el senderisme o la bicicleta de muntanya

Per EL PERIÒDIC

Pol, Casal, Fernàndez, Casal i Font ahir a Canillo.
Pol, Casal, Fernàndez, Casal i Font ahir a Canillo. | DA
La número set de la llista Demòcrates per Andorra a Canillo, Núria Fernàndez, va presentar ahir la seva proposta d’atracció turística per la parròquia. L’objectiu, segons va explicar, «passa per desestacionalitzar l’oferta turística per atraure visitants al llarg de l’any». Per això, volen impulsar activitats esportives com el senderisme o la bicicleta de muntanya, amb propostes culturals que incloguin la riquesa d’art romànic de la parròquia o el museu de la moto. «Es tracta que les diferents possibilitats es complementin les unes amb les altres per fer que el turista se senti atret les quatre estacions de l’any», va afirmar Fernàndez. En el mateix sentit, va afegir que «creiem que hem d’unir esforços per promocionar conjuntament natura, cultura i esports i que ens visitin turistes els 365 dies de l’any».  
Un altre dels aspectes del programa cultural de la candidatura demòcrata és la dinamització de la biblioteca. En opinió de la número set de la candidatura «té un gran potencial i cal aprofitar-lo acollint més activitats, com per exemple tallers de gastronomia, màgia, etc». 
Pel que fa als arxius comunals, la candidata va apuntar que es buscarà una ubicació «perquè representen la nostra història, la identitat de la nostra parròquia i es mereixen un lloc adequat». 
 
reunió de poble/ Els taronja van aplegar unes 200 persones a l’auditori del Palau de Gel dimecres a la nit en la reunió de poble on es va exposar el programa i les línies de treball dels pròxims quatre anys. 
El candidat a la reelecció de cònsol major, Josep Mandicó, acompanyat de tots els membres de la llista, va explicar les línies mestre del seu projecte entre les quals destaca la posada en marxa d’una estructura col·lectiva agrària per poder impulsar el relleu generacional. Mandicó va indiciar que el projecte s’està desenvolupant amb el Govern i es preveu que es consulti amb els ramaders per tal de crear un òrgan col·lectiu de gestió. El número u de la llista també va fer referència a les finances comunals i a l’esforç realitzat els últims quatre anys. En relació a les transferències i les competències, Mandicó va assegurar que no es poden abaixar sota un cert llindar i va defensar la solidaritat institucional alhora que es salvaguarden els interessos dels ciutadans de la parròquia. 
El programa també preveu la participació dels ciutadans en nombrosos aspectes com la creació d’un grup d’opinió de treball per implicar els ciutadans en les decisions del comú. Pel que fa a urbanisme, la candidatura impulsarà la revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquia (POUP) i a més de seguir impulsant nombrosos projectes ja en marxa com la separativa d’aigües. 
L’acte va concloure amb la intervenció del cap de Govern, Toni Martí que va posar en relleu que Canillo ha estat la parròquia que més deute ha eixugat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT