PUBLICITAT

Escales-Engordany

Pont de desconnexió

La Puríssima acull milers de turistes que aprofiten els dies de festa per pujar a les pistes d’esquí i fer les primeres compres nadalenques

Per L.R.

Un grup d’esquiadors ahir a l’Avinguda Meritxell.
Un grup d’esquiadors ahir a l’Avinguda Meritxell. | TONY LARA
Carrers a basar de gent i pàrquings amb el cartell de complet. Així lluïen ahir els principals eixos comercials del país coincidint amb el segon dia del Pont de la Puríssima que s’allargarà fins demà. L’inici de la temporada de neu i la proximitat de les festes de Nadal fan d’aquest pont el moment ideal per combinar esquí i compres nadalenques. El bon temps del cap de setmana també ha estat un dels factors clau que ha animat la gent a visitar el Principat.
 
És el cas de l’Aurora Fridalgo, de Madrid, que juntament amb el seu marit han aprofitat els dies de festa per venir a visitar un familiar que viu al país. «Hem vingut a veure un cosí nostre i de pas aprofitem per passejar i fer algunes compres», explicava. «Vas mirant i al final sempre acabes comprant alguna coseta», afegia.
 
El Francisco Garcia i la seva família van arribar dissabte de Barcelona «per passar uns dies junts i relaxar-nos». Tot i que comentaven que als carrers sí que hi havia molta gent, asseguraven que no havien trobat retencions per entrar. «Vam pujar al migdia expressament per evitar les cues», apuntava. El Francisco, com l’Aurora, allargaran la seva estada fins demà.
 
Altres turistes esperaven impacients el pont per pujar a esquiar aprofitant les últimes nevades que van permetre obrir les pistes. El Ramon Andrés, de Castelló, i la seva parella, van arribar ahir a Encamp on s’allotgen i aprofitaran el dia d’avui per pujar a pistes. «Venim sempre per aquestes dates i aprofitem per fer una volta i anar a esquiar». En Ramon també va afirmar que no s’havien trobat cues ni gaire trànsit per accedir al Principat.  
 
En parella, en família i també amb amics. La Maria Lòpez, de Barcelona, juntament amb la seva colla d’amics, explicaven que «són unes bones dates per fer una mica d’esport i desconnectar en bona companyia al costat de la neu». El matí el passen esquiant i a la tarda passegen pel centre i «si podem, també fem alguna compra o parem en un bar a prendre un cafè». 
 
Sigui quin sigui el motiu que els ha portat a escollir Andorra com a destinació per passar el pont, demà tots donaran per finalitzades les vacances. «Esperem demà tampoc trobar cues amb l’operació sortida», desitjava en Ramon. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT