PUBLICITAT

Escales-Engordany

Registrada l’entrada de 43.000 vehicles pel Pont de la Puríssima

Tot i la gran quantitat de vehicles, ahir no es van formar cues importants

Per L.R.

Retenció de vehicles ahir per entrar al Principat.
Retenció de vehicles ahir per entrar al Principat. | TONY LARA
Fins a 42.900 vehicles han entrat al Principat des de divendres, segons dades del centre Nacional del Trànsit actualitzades ahir al migdia. Divendres en van arribar 14.800, dissabte es va quantificar la xifra màxima amb 17.400 i ahir se n’havien registrat 10.700 més fins a les 15 hores. Dades que entren dins de les previstes i que superen les de l’any passat, segons van informar des de Mobilitat. 
 
La gran quantitat de visitants pel Pont de la Puríssima no van suposar, però, grans problemes de retencions ahir al país. L’entrada de turistes ha estat, enguany, més esglaonada i això ha provocat que no es formessin cues tan llargues com en altres ocasions. Les afectacions més importants es van registrar al matí amb fins a dos quilòmetres i mig de cua a la frontera del Riu Runer i amb trànsit dens a l’entrada del Pas de la Casa de les 9 fins les 11 i de les 12:30 fins les 13:30 hores. Al llarg del matí també hi va haver força trànsit per accedir a les pistes d’esquí amb algunes retencions entre les 11 i les 13 hores per pujar al Tarter i a la Massana.
 
A la tarda, a partir de les 17 hores, també es van registrar cues en sentit sud coincidint amb la baixada dels esquiadors que es van anar dissolent a mesura que avançava la tarda. A l’entrada nord de la Massana es van formar retencions en direcció Escaldes-Engordany i també des del Tarter fins a Canillo. Cap a les 20 hores es van formar retencions que van arribar als tres quilòmetres a la frontera del Riu Runer per sortir del país i que es van allargar fins a quarts de deu de la nit. 
 
Retencions el dissabte/ El dissabte es van formar cues més importants a l’RN-22 d’entrada per la frontera del Pas de la Casa que van arribar fins els sis quilòmetres i que es van allargar des de quarts de nou del matí fins a quarts de set de la tarda. 
 
A l’N-145 en direcció nord també es va formar cues que van arribar fins a vuit quilòmetres des de les nou del matí i fins el migdia. Des de la frontera hispano-andorrana fins a Sant Julià de Lòria van arribar als 4 quilòmetres. Fins a quarts de vuit de la tarda el trànsit va ser lent i força dents en moments puntuals. La baixada de pistes també va provocar retencions des de quarts de sis a quarts de set de la tarda a la Massana, Canillo i el Tarter en direcció sud. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT