PUBLICITAT

MADRID

Banco Madrid comença a acomiadar treballadors

La filial de BPA obre el procés final de liquidació

Per EL PERIÒDIC

Una persona davant una seu de Banco Madrid, a la capital espanyola
Una persona davant una seu de Banco Madrid, a la capital espanyola | El Periòdic
La persiana de Banco Madrid està cada vegada més a prop de quedar definitivament tancada. La filial espanyola de Banca Privada d’Andorra (BPA), per la qual el jutge va decretar el concurs de creditors després de l’escàndol de blanqueig de capitals que va esclatar al voltant de les dues firmes al començament del març passat, afronta ja la fase final del seu procés de liquidació.
 
Canalitzada la venda de la gestora de fons de l’entitat, l’actiu més valuós a l’hora de tractar de reduir les pèrdues dels creditors i un dels assumptes més espinosos del procés, l’administració concursal es prepara per anar acomiadant als treballadors de l’entitat que encara mantenia en nòmina.
 
En el moment de la declaració del concurs de l’entitat per part del jutge, el passat 25 de març, Banco Madrid comptava amb un total de 312 treballadors. En les setmanes següents, van sol·licitar la baixa voluntària 25 empleats de la firma, que van renunciar al seu indemnització per tal de ser els primers a trobar una nova feina en les files de la competència, segons informa Cinco Dias. 
 
Va començar llavors el procés de negociació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per als 287 treballadors restants, el gruix dels quals, 165, es concentraven en la unitat de serveis centrals i les dues grans sucursals de Madrid.
 
ACOMIADAMENTS / La plantilla, que no comptava amb representació sindical, va haver de triar a tres portaveus per a la negociació que van acabar segellant un acord amb l’administració concursal al començament de juny. Les parts van pactar, concretament, una indemnització de 33 dies de salari per any treballat i límit en 24 mensualitats. A més, es garantia als afectats una compensació mínima de 20.000 euros i es van establir bonificacions per edat i antiguitat.
L’administrador concursal Pedro Martín Molina, de l’empresa Legal i Econòmic i l’auxiliar delegat Francisco Vera, de la signatura Data concursal, que van ser designats pel jutge com a nous gestors de la signatura al costat d’un inspector de l’Agència Tributària en representació d’Hisenda , van establir llavors un calendari de sortides en tres fases.
 
La primera va suposar la liquidació per al gruix dels empleats de Banc Madrid de forma immediata després de l’aprovació de l’ERO, el que es va traduir en la sortida de 215 treballadors al juny. A partir d’aquí, els 72 treballadors restants van ser reagrupats per donar suport a l’administració concursal en les tasques de liquidació de la signatura, si bé a finals de juliol ja només romanien en plantilla 67 persones.
Durant la segona fase, que va arrencar a l’octubre i culmina aquest mes, vénen abandonant els seus llocs mig centenar d’empleats, de manera que està previst que Banco Madrid prescindeixi pràcticament de tota la seva plantilla a finals de 2015. L’entitat arrencarà 2016 amb fa pena 1 quinzena de treballadors, el 20% dels que quedaven.
 
S’obre llavors la tercera fase, que suposarà la liquidació definitiva de la signatura i la sortida del personal restant. Fonts coneixedores del procés apunten que els avenços aconseguits en el pla de liquidació suposaran la sortida del gruix dels empleats en el que resta de desembre i podrien permetre culminar les relacions laborals pendents al llarg del mes de gener de 2016.
 
Tot dependrà, en tot cas, de com es desenvolupin els capítols encara oberts del pla de liquidació. El fonamental és la venda de la gestora de fons de Banco Madrid. L’administració concursal acaba d’arribar a un acord per revendre a Liberbank la part que li va comprar el 2013 per tres milions d’euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT