PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS proposa allargar els horaris de l’escola bressol

Una associació d’empresaris i comerciants, l’altre repte

Per EL PERIÒDIC

Cèlia Vendrell amb Meritxell Ros, Gili i Borrego, ahir al Prat del Roure
Cèlia Vendrell amb Meritxell Ros, Gili i Borrego, ahir al Prat del Roure | El Periòdic
La candidatura PS + Independents considera necessari adaptar els horaris de l’escola bressol d’Escaldes-Engordany a la realitat d’una Andorra on, han posat en relleu, molts pares acaben la jornada laboral molt més tard del tancament actual de l’equipament. Així, la proposta socialdemòcrata passa per reorganitzar els torns i permetre, d’aquesta forma, ampliar el temps d’obertura de la instal·lació. 
La número 8 de la llista, Meritxell Ros, va recordar que com a partit «sempre hem defensat la conciliació de la vida familiar i laboral» i va posar en relleu que «molta gent que treballa al comerç no pot portar els fills a l’escola bressol comunal perquè els horaris no s’adapten a la realitat d’un país turístic». Actualment, l’equipament tanca portes molt més abans que el final de la seva jornada laboral i, per això, es fa necessari treballar per allargar aquest servei, segons va manifestar ahir  la representant socialdemòcrata.
A més, la formació va afirmar que es buscarà la forma, també reordenant torns, perquè l’equipament estigui sempre obert durant els mesos d’estiu. En cas contrari, es treballaria per arribar a acords amb altres llars d’infants on es poguessin dur els nens durant aquells dies.
 
Associació de comerciants/ D’altra banda, PS+Independents vol impulsar una associació d’empresaris i comerciants a la parròquia i aposten perquè vagi més enllà de l’entitat ja proposada per DA que, segons va comentar la cap de llista, Cèlia Vendrell, només té en compte els negocis de Vivand i travesseres. 
Vendrell, que també va refermar la intenció de sotmetre el projecte de zona per a vianants a la ciutadania mitjançant una consulta, va posar en relleu la importància que, al seu entendre, té crear «una associació d’empresaris i comerciants de tota la parròquia, on també hi hagi el comú i que no només sigui per Vivand». 
La cap de llista va recordar que «ara es fomenten activitats» a la zona de vianants que «es paguen exclusivament des del comú», un fet que Vendrell va considera «injust» ja que, a través dels impostos, «ho paguen entre tots els comerciants, també els qui no hi són a Carlemany». La número 1 de la llista, va afirmar, finalment, que «entenc que totes les zones de la parròquia tenen alguna cosa particular i es poden fer accions».
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT