PUBLICITAT

La Massana

CC es referma al comú amb uns resultats allunyats de la sorpresa

El partit s’imposa amb 11 consellers, 1.330 vots i el 77,55% de l’escrutini

Per ESTEFANIA GRACIA

David Baró i Raul Ferré celebren la victòria amb la resta dels candidats de la llista de CC, ahir.
David Baró i Raul Ferré celebren la victòria amb la resta dels candidats de la llista de CC, ahir. | EL PERIÒDIC
Ciutadans Compromesos (CC), clar vencedor de la nit. Amb el 77,55% dels vots (1.330), l’equip de David Baró es va alçar ahir com a guanyador de les eleccions comunals. D’aquesta manera, el candidat número u de la llista de CC manté durant una legislatura més el càrrec de cònsol major de la Massana. «Estem molt contents, avui farem festa però des de demà mateix toca treballar amb l’equip i donar la mà estesa a l’oposició, com sempre hem fet, per tirar endavant la parròquia i donar als ciutadans de la Massana el que ens han demanat», va destacar David Baró. 
 
Però aquest no va ser un resultat sorprenent, ja que fins i tot el mateix candidat que encapçalava la llista de Demòcrates per Andorra (DA), Albert Esteve, va reconèixer que els percentatges «han estat una mica els esperats, teníem en ment un 25%i els resultats han entrat dins del previst, sabíem que la Massana era una parròquia difícil per lluitar però estem molt contents de tota la feina ben feta». La candidatura de DA va aconseguir un total de 385 vots, obtenint així un 22,45% de l’escrutini. Per tant, CC s’imposa al comú massanenc amb 11 consellers i DA hi treu el cap amb tan sols un. 
 
Pel que fa a la participació, aquesta ha estat menor respecte a les eleccions comunals del 2011, ja que en aquesta ocasió, 1.891 electors –dels 2.743 que podien votar– van exercir ahir el seu d-ret escenificant una participació del 68,93%. La presència dels vots en blanc, tampoc va ser molt significativa, ja que aquest van suposar 146 vots del total. I de nuls, s’en van comptabilitzar 30. Per tant, els vots vàlids per a les eleccions comunals de la Massana han estat 1715. 
 
Darreres eleccions / Durant les passades eleccions, els partits que es van disputar els vots per arribar al capdavant del comú van ser tres: Ciutadans Compromesos (CC), Moviment Massanenc (MM) i la coal·lició del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I). Tot i que la tensió i els resultats més ajustats es van viure sobretot entre els dos primers, amb David Baró com a candidat número u de CC i Robert Albós com a proposta de MM. Així, Ciutadans Compromesos va obtenir 779 vots tenint així el 48,30% d’aquests. Moviment Massanenc es va quedar a les portes amb 591 vots i un 36,64%, mentre que el Partit Socialdemòcrata, amb Carol Cureau al capdavant de la llista, es va allunyar dels capdavanters amb 243 vots i el 15,07% del total d’aquests. 
 
Pel que fa a la participació durant les passades eleccions, del total de 2.373 electors que podien votar a la Massana, en van exercir el dret el 74,21%, sent així 1.761 els massanencs que van mostrar les seves preferències. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT