PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gili qüestiona al Govern sobre l’statu quo de Ràdio Andorra

La consellera demana quins són els projectes de futur per a l’edifici

Per El Periòdic

Vista de l’edifici que va encabir la Ràdio Andorra, ubicat al punt d’accés i sortida de la parròquia d’Encamp.
Vista de l’edifici que va encabir la Ràdio Andorra, ubicat al punt d’accés i sortida de la parròquia d’Encamp. | Tony Lara
Ha estat qüestió de debat en repetides ocasions els darrers anys pel valor arquitectònic i històric que encabeixen els seus murs i l’estat d’oblit en què per contra es trobaven. En conseqüència també va ser motiu de dedicació, els darrers anys, de quantioses xifres per part del Govern per tal de revitalitzar l’edifici de Ràdio Andorra, punt al voltant del qual la consellera general Rosa Gili reviu la incògnita tot preguntant a l’Executiu sobre les seves intencions de futur per a dit monument així com el punt en què es troben els projectes que s’hi centren.
 
La parlamentària socialdemòcrata va dirigir ahir una missiva al Consell General per tal de ser informada al respecte de les actuacions al monument arquitectònic per tal de reprendre’n l’activitat, tot platejant tres qüestions que no només se centren en les perspectives si no que també demanen explicacions sobre els treballs realitzats fins l’actiualitat i que han suposat per a les arques de l’Estat una despesa que per ara supera el milió d’euros.
 
Actuacions des del 2014/ En l’exposició de dubtes plantejada al Govern, la membre del grup parlamentari mixt recorda les diferents quanties subscrites al nom de Ràdio Andorra per preguntar-ne posteriorment el moment actual i la seva fi.
 
Les preguntes venen motivades per resoldre la destinació de 1.029.146 euros invertits a Ràdio Andorra mitjançant diversos concursos públics per tal de desenvolupar treballs de conservació, rehabilitació i interpretació –a més d’altres aspectes com per exemple les diferents fases empreses per tal de desenvolupar treballs de digtalització  del fons discogràfic, segons es desprèn de la carta.

Gili vol saber «en què consisteix el treball fet fins el moment» i al qual s’ha dedicat aquest milió d’euros. En darrer lloc, cerca rebre resposta sobre «quines són les perspectives de realització del projecte», després que des del darrer exercici s’hagin «gastat 136.000 euros en relació al projecte museològic i museogràfic», gairebé 380.000 en obres de caràcter urgent, més de 88.200 en «estudis preliminars, en l’avantprojecte arquitectònic, en projectes de conservació i rehabilitació,entre altres accions». 
 
Reubicació d’RTVA/ El desglossament de despeses que l’edifici encampadà ha suposat per l’Estat des de 2014 porta a la consellera general a insistir en la possibilitat que la ràdio i televisió públiques traslladin la seva ubicació actual a la Baixada del Molí pel sud d’Encamp.  El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va plantejar aquesta opció el passat estiu, assegurant voler donar un ús diari a la instal·lació, a banda de fer-la museu. A més de la voluntat comunicada per Torres i segons Gili corroborada per «declaracions de diferents membres del Govern», el ministre d’Ordenament va parlar de converses amb Cultura per fer efectiva la reubicació i construir-hi un edifici annex pels equipaments. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT