PUBLICITAT

El Govern incoa 28 expedients per doble nacionalitat en cinc anys

Una dotzena dels casos han resultat en la pèrdua del passaport andorrà

Dos passaports: espanyol el de l’esquerra, andorrà en primer terme.
Dos passaports: espanyol el de l’esquerra, andorrà en primer terme. | Tony Lara
Des del 2010, el Govern ha incoat gairebé una trentena d’expedients a persones que, registrades com a andorranes,mantenien el documents d’identificació d’altres procedències. 
 
Segons informa l’agència ANA, el Ministeri de Justícia i de l’Interior va obrir d’ofici els expedients en constatar-se que les persones interessades exercien activament una altra nacionalitat diferent de l’andorrana, incomplint la Llei qualificada de nacionalitat, que prohibeix la doble nacionalitat en el seu article 23. 
 
Del total de 28 expedients, en 12 dels casos es va dictar resolució de pèrdua de la nacionalitat. Tres altres infractors van veure suspesa la seva nacionalitat andorrana durant mig any, després que la persona interessada provés l’inici del tràmit de renúncia a la nacionalitat d’origen. En aquests tres casos, es va suspendre la nacionalitat andorrana durant sis mesos per tal que es pogués provar la renúncia efectiva a l’altra nacionalitat. 
 
Els expedients restants –nou–, es troben encara en procés de tramitació a les dependències del ministeri, en diferents punts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT