PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Només 24 persones aprofiten el cap de setmana per votar al consolat

En total, 2.321 residents voten a través de Correos i a la institució

Per M.C.

Una urna plena de butlletes, les darreres eleccions generals.
Una urna plena de butlletes, les darreres eleccions generals. | Tony Lara
Més de 2.300 residents espanyols al Principat van participar de les eleccions generals celebrades ahir al seu país d’origen a través de les urnes ubicades al consolat. Del total de 2.321 votants, únicament una vintena de persones van apropar-se a les instal·lacions a la Baixada del Molí durant el cap de setmana, dies de pròrroga decretats des de Madrid per tal de facilitar als espanyols que es troben a Andorra la seva participació.
 
Des del darrer dimecres i fins ahir, el consolat espanyol va obrir les seves portes des de primera hora del matí i fins les vuit del vespre per tal que els residents provinents del país veí del sud triessin qui ha de dirigir l’Estat durant la propera legislatura. Des de l’administració central es va allargar el termini d’obertura dels col·legis a l’estranger per tal de fomentar la participació. La mesura no va tenir èxit a Andorra, on només 24 persones, en tot el cap de setmana, van aprofitar per apropar-se a votar.

 Des del consolat s’atribueix aquesta escassa presència al tancament dels correus –i, per tant, la impossibilitat de recollir la documentació necessària– i a les sortides del país, principalment.
 
Tanmateix, enguany van votar aproximadament un 45% més de persones que les darreres eleccions generals, en què van participar des d’Andorra 1.328 residents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT