PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinca creu que els Cierco ataquen l’Estat i aquests demanen diàleg

«Si cau el sistema financer, cau el país», afirma el ministre de Finances

Per R. M. S.

Jordi Cinca, ahir.
Jordi Cinca, ahir. | TONY LARA
La batalla oberta entre els propietaris de Banca Privada d’Andorra i el Govern es va convertir ahir en guerra oberta. Guerra de trinxeres amb andanades d’un i altre costat. Al matí va ser el ministre de Finances, Jordi Cinca, qui acusava els germans Higini i Ramon Cierco «i els que els defensen» d’atacar el sistema i, per això, «al país», posant en perill tot el sistema financer «per defensar els interessos personals». A la tarda, la resposta va venir pel bàndol contrari a través d’un comunicat, demanant «diàleg» a l’Executiu. «La propietat de BPA en cap cas va contra Andorra. Si escau, el que legítimament es qüestiona són les decisions dels seus governants», va ser la resposta.
 
Entre uns i altres, les bales anaven volant. «És preocupant i entristeix», va dir Cinca, «veure que minories del país per defensar els seus interessos personals» ataquin «directament al país». «Si cau el sistema financer», va afegir-hi Cinca, «cau el país». El ministre, a més, va defensar la tasca del Govern vers la crisi BPA, dient que «amb dades, tot és molt transparent». Cinca, això sí, va reconèixer el neguit «dels clients i els empleats, que veuen que el procés és llarg i feixuc amb angoixa i desmoralització», però va insistir en què el primer objectiu és que recuperin els seus diners. «L’objectiu justifica el mal tràngol, recuperar els seus estalvis i fer-ho des de certa estabilitat financera del sistema andorrà».
 
Jordi Cinca va insistir, a més, que Andorra estava en el camí de resolució del cas BPA en «temps rècord», perquè al Principat s’ha hagut «d’implementar des de la base»: «Altres països tenien legislació per començar i nosaltres no, i en aquest poc temps fer això té un notable mèrit». El ministre es va congratular, a més, del fet que, segons va afirmar el gruix de la banca «tancarà en paràmetres d’altres anys». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT