PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els funcionaris amb més de 25 anys d’antiguitat cobraran a part del Pla de pensions

El Govern igualarà les aportacions fins a un màxim del 3%

Per ESTEFANIA GRACIA

El cap de Govern, Toni Martí, en una reunió del Consell General.
El cap de Govern, Toni Martí, en una reunió del Consell General. | TONY LARA
En resposta a la carta que va enviar la Plataforma Sindical el passat 1 de desembre al cap de Govern, Toni Martí, –on es preguntava quina era l’afectació del Pla de pensions de la funció pública per part dels treballadors de l’Administració que tinguessin més de 25 anys d’antiguitat i/o estiguessin a cinc anys de la jubilació obligatòria– Martí ha destacat que aquests cobraran a part el nou pla de pensions del Govern, afavorint així als treballadors que decideixin participar en el fons de pensió on l’Executiu aportarà la mateixa quantitat fins a un màxim del 3%. 
 
Martí ha remarcat també que s’està «treballant en una modificació de la Llei 23/2014 per tal d’especificar el cinquè punt de la Disposició Transitòria cinquena». Ja que, a hores d’ara, la legislació «dóna a entendre que un cop arribat als 65 anys per calcular la prestació de jubilació a càrrec del Govern es dedueix la prestació a càrrec de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i l’import d’una pensió de jubilació del pla de pensions de la funció pública».

Per aquest motiu, el nou redactat concretarà que l’import de la prestació de jubilació del pla de pensions no es deduirà del càlcul final de la pensió de jubilació obligatòria per als treballadors que portin 25 anys de servei a l’Administració o els resti cinc anys per tenir els drets oberts si han exercit el dret a jubilar-se voluntàriament. I «entenem que aquest nou redactat s’ajusta millor a la realitat», ha destacat Martí. 
 
Vers la resposta, la Plataforma Sindical remarca que aquesta «és la línia que nosaltres dèiem i defensàvem». Tot i això, «és vergonyós que al cap de sis mesos de sortir a la llum una llei tant polèmica es vulgui tornar a passar la llei pel Consell General, ja que així es demostra la poca serietat del Govern». «Perquè no s’ha tingut en consideració l’opinió de la consultiva i dels treballadors afectats». Així mateix, tot i queixar-se en aquest aspecte, la Plataforma Sindical també assegura que almenys «ara ja sabem el que han de fer els afiliats tot i que ja és el que crèiem». 
 
Comissió de seguiment / D’altra banda, pel que fa a la missiva rebuda el passat 16 de desembre, Martí ha volgut recordar que el 18 del mateix mes es va reunir la Comissió de seguiment. On es va exposar la proposta de convocatòria d’elecció dels membres que conformen la Comissió. Així, el cap de Govern ha puntualitzat que en el transcurs de la reunió «es va acordar proposar que les eleccions es convoquessin el 20 de gener». 
D’aquesta manera, des de la Secretaria d’Estat de Funció Pública es convocarà una reunió amb la Comissió de la Mútua el proper 18 de gener per proposar que el 20 de gener també es facin les eleccions dels membres de la Comissió de Seguiment. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT