PUBLICITAT

Andorra La Vella

Toni Martí «Estem en el procés final de l’afer»

El lider taronja insisteix en què un aspecte molt important a tenir en compte era que «no hi hagués contagi de la plaça financera i així ha estat»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Martí i Cinca davant de la comissió especial, el passat novembre.
Martí i Cinca davant de la comissió especial, el passat novembre. | TONY LARA
El cap de Govern va aprofitar la seva posada en escena en l’edifici administratiu per tractar altres temes d’interès, com el de la situació de l’afer BPA. Durant el seu discurs de Cap d’Any, Martí va assegurar que la solució al cas estava «encarrilada» i  ahir va apuntar que «ara estem en el procés final». 
 
El lider taronja va insistir en què un aspecte molt important a tenir en compte quan van esclatar la crisi era que «no hi hagués contagi de la plaça financera i així ha estat». A més va apuntar que «l’objectiu de la llei de resolució d’entitats bancàries era no anar a una liquidació administrativa, que hagués durat anys i que hagués multiplicat per quatre l’angoixa de la gent perquè els dipositaris haurien tingut moltes dificultats per recuperar els seus diners». En aquest sentit, Martí va explicar que «puc entendre el neguit al voltant del tema, el sentiment d’alguns al voltant de la transparència o no de les institucions», però que «el desig del Govern i l’objectiu de les entitats que supervisen el procés és que els clients de BPA recuperin els seus diners». «Ens va bona part de la credibilitat del sistema financer», va culminar. 
 
El màxim representant de l’Executiu es va mostrar «prudent» i no va posar terminis a l’hora de fixar quan els dipositaris podran començar a recuperar els seus estalvis. «El més ràpid  possible i si fos demà, millor», va sostenir, a la vegada que va recordar que «és un procés judicialitzat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT