PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els liberals pregunten per l’atac als webs institucionals

Els parlamentaris també interpel·len el Govern sobre el personal especial contractat el 2016

Per E. J. M.

El president del Grup Parlamentariu Liberal, Josep Pintat, i els consellers Jordi Gallardo i Jordi Majoral, al Consell General.
El president del Grup Parlamentariu Liberal, Josep Pintat, i els consellers Jordi Gallardo i Jordi Majoral, al Consell General. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal(a partir d’ara, GPL) ha presentat al Consell General quatre preguntes perquè el Govern les respongui de forma escrita, tal com preveu l’article 129 del reglament del parlament. Una de les qüestions es refereix al recent atac cibernètic patit per les pàgines web institucionals del Govern. El conseller Carles Naudi d’Areny-Plandolit argumenta en la pregunta que «els atacs poden haver posat en risc la confidencialitat de dades contingudes als webs oficials posant en risc en alguns casos la informació facilitada pels usuaris» i constata «el risc reputacional que un atac d’aquestes característiques suposa respecte al nivell de seguretat de les pàgines electròniques institucionals». El conseller demana per tots els detalls de l’atac, com s’ha resolt i, sobretot, com es previndrà de nou.

El també conseller del GPL Jordi Gallardo ha entrat tres preguntes: l’una, sobre el personal especial contractat pel Govern, ja que la partida pressupostària del 2016 s’eleva a més de 800.000 euros; l’altra, sobre el nombre d’ajuts a la conservació del patrimoni cultural atorgats pel Govern durant l’any 2015, la quantitat i el destí de la subvenció, i, finalment, una tercera qüestió sobre la implementació del nou programa informàtic al departament de Benestar Social que ha provocat disfuncions en la gestió de les prestacions socials als beneficiaris, que ha impedit que algunes persones no hagin rebut la prestació assignada en els terminis establerts.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT