PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els joves del taller DocumentAND estrenen el seu primer audiovisual

L’equip presenta el documental dedicat a la diversitat

Per E. J. M.

Cartell de presentació de la projecció del documental.
Cartell de presentació de la projecció del documental. | EL PERIÒDIC
Després d’un parell de mesos d’intens i productiu treball, els nou joves que han participat al primer taller audiovisual DocumentAND Andorra la Vella estrenen aquesta tarda l’audiovisual que han enregistrat durant el curs, i que han intitulat: Andorra la Vella, simfonia de la diversitat. La projecció del documental tindrà lloc a les 19.30 al centre cultural la Llacuna i, a més dels participants al taller, hi assistiran les persones que han impartit el curs: la realitzadora i documentalista Sac-Nicté Garcia i el periodista Joan López. La iniciativa l’organitza La Central, Servei de Joventut d’Andorra la Vella.

«El curs ha consistit en una introducció a la realització audiovisual per a joves de 14 a 18 anys, en què els participants han pogut participar en un rodatge des de tots els vessants: càmera, producció, realització, direcció, so, etcètera», va explicar ahir Garcia. Durant les primeres sessions del taller, més teòriques, el grup va decidir quin seria el tema que volien tractar en el documental i, entre tots, van escriure el guió. «Van sorgir moltes idees però, finalment, vam optar per parlar de la diversitat cultural a Andorra la Vella», va afegir la realitzadora.

Per focalitzar el tema de l’audiovisual, els joves –un equip format per tres nois i sis noies– van escollir el parc Central com a base de treball. Càmera en mà, l’equip va anar al parc, el pulmó verd i d’oci de la parròquia, per buscar joves de diversos orígens i preguntar-los  d’on eren i com s’havien adaptat a viure a la capital. En total, es van entrevistar set joves i algun adult. El resultat ha estat un audiovisual de 13 minuts que s’estrenarà aquesta tarda. L’equip està treballant en una versió més llarga del projecte sobre la diversitat.

Per a Garcia i López no és la primera experiència de treball amb joves. L’any 2014 van guanyar el premi de la Fundació BPA per al projecte de taller audiovisual Aprenent a cooperar, que van idear com a treball final del curs de cooperació internacional i voluntariat que es duu a terme a la Universitat d’Andorra. Amb el premi, el periodista i la realitzadora van impartir un taller amb sis joves que van enregistrar el documental Buscant somriures, sobre la cooperació i el voluntariat i la feina de quatre ONG: Muntanyencs per l’Himàlaia, Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí, Cooperand amb Llatinoamèrica i Daktari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT