PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Vulcania’, entre els millors films espanyols del 2016

Els germans Guirao s’han encarregat de la fotografia i del vestuari

Per E. J. M.

Fernández i Garrido al film.
Fernández i Garrido al film. | ZENTROPA
Vulcania, del debutant José Skaf, és una de les estrenes del cinema espanyol més esperades del 2016. El film es va estrenar en l’últim Festival de cinema fantàstic de Sitges i aviat es començarà a distribuir a les sales de cinema. La pel·lícula té mà andorrana ja que els germans Guirao hi han treballat: Emili Guirao (1975). com a director de fotografia, i Desirée Guirao (1982), com a dissenyadora de vestuari. Els dos Guirao han estat candidats en les seves categories als 30a premis Goya, tot i que, finalment, no han estat nominats.
 
L’argument de Vulcania tracta d’un lloc gris, on mai passa res i en què la comunitat viu enfrontada en dos bàndols. Cada sector admira els seus líders, tradicions i avantpassats. La vida és monòtona i tot el poble treballa en una fàbrica de metall del qual no coneixen l’ús final. Un dia, el Josh, un treballador insignificant, s’atrevirà a lluitar per escapar del destí que li han marcat i descobrirà els secrets del poble. 
 
El guió és del també debutant Diego Soto i entre l’elenc hi ha Aura Garrido, Miquel Fernández, Ana Wagener, José Sacristán, Silvia Abril i Ginés García Millán. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT