PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

No hi ha data per a la reobertura de la Universitat de les Valls

Per J.R.

Interior de la Universitat de les Valls, a l’antic hotel Cornella
Interior de la Universitat de les Valls, a l’antic hotel Cornella | Àlex Lara
La facultat d’odontologia de la Universitat de les Valls es va crear l’any 2012 quan va impartir el primer curs acadèmic i va tancar portes el curs passat per manca d’alumnes. Si en un inici aquest centre universitari, propietat de la Fundació Maria Teresa Ricart, s’havia d’ubicar a l’Hotel Cassany, finalment ho va fer a l’antic Hotel Cornella, albergant la residència d’estudiants amb una capacitat per a 32 alumnes.
 
El rector de la Universitat de les Valls (UdV), el doctor Philip Garcia Ricart, va moure fitxa després de l’anunci del Govern, l’agost passat, de revocar l’oficialitat del màster en odontologia de la UdV,el que va suposar que els alumnes que havien cursat fins a la data els estudis del màster en odontologia, fossin recol·locats en la seva totalitat en d’altres facultats amb l’ajuda i assistència de la Universitat de les Valls i, sense la intervenció del mateix Executiu. 
 
Les autoritats educatives andorranes van al·legar que el centre incomplia «els requisits per oferir la titulació oficial de màster en odontologia, però això no implica l’aturada parcial o total de les activitats», segons va explicar el mateix ministre d’Educació durant la seva intervenció en el Consell General del 26 d’octubre de l’any passat. 
 
La voluntat expressada pel rector de la Universitat de les Valls és continuar oferint aquesta tipologia de titulacions. Tot i així, el Govern vol deixar transcórrer el curs 2015-16 abans de prendre cap decisió. 
 
SITUACIÓ ACTUAL /Els terminis i els plans fixats pel rector, a dia d’avui, no s’han complert. El 20 d’octubre passat el màxim responsable de la universitat va manifestar la seva intenció de disposar d’una nova ubicació a partir del mes de desembre passat i reprendre l’activitat acadèmica impartint titulacions pròpies en l’àmbit de l’odontologia. 
 
Alhora també havia de presentar una memòria «justificant que les activitats que hi desenvoluparà s’emmarquen en el que preveu la legislació i especificant el desenvolupament de la seva activitat en els propers anys». I també, d’altra banda, es demanava la informació sobre els nous espais que havia d’ocupar la Universitat de les Valls i sobre diversos aspectes relacionats amb les pràctiques del màster en odontologia. 
 
AQUA/En paral·lel, l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) no va emetre cap informe recomanant la revocació del pla  d’estudis. No obstant això, al llarg del procés «va informar de la necessitat de realitzar inspeccions i ha estat un membre actiu d’aquestes supervisions», va concloure Jover. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT