PUBLICITAT

Ordino

Dia d’igualtat als podis i Andorra acaba lluny de les primeres places

La U16 Candelària Moreno es veu obligada a retirar-se del Borrufa per problemes en un genoll

Per El Periòdic

El neozelandès Richards, ahir en el gegant U16 a Vallnord-Arcalís.
El neozelandès Richards, ahir en el gegant U16 a Vallnord-Arcalís. | Fotoesport
La segona jornada del Trofeu Borrufa 2016 va confirmar ahir la gran igualtat que hi ha entre els esquiadors de les 30 delegacions a l’estació de Vallnord-Arcalís. Andorra va viure un dia fluix, massa lluny de les places capdavanteres en totes les categories i amb l’afegit de que Candelària Moreno, protagonista l’any passat en la categoria U14 amb diversos podis, aquest any, ja com a U16, va arribar a la gran cita de l’any amb problemes en un genoll que la van fer retirar-se després de la jornada de dilluns. Si dilluns Bèlgica havia estat la gran protagonista, ahir va ser Nova Zelanda la que va finalitzar capdavant en número de podis amb tres, seguit per Portugal i Argentina amb dos. 
 
Espectacular U14 masculina / Es van invertir les competicions de cada edat i en U14 van passar a córrer l’eslàlom. En nois va ser una carrera trepidant, espectacular, emocionant fins a l’últim sospir. El més ràpid va ser l’argentí Gravier però amb tan sols quatre centèsimes d’avantatge respecte del francès Guillot i del neozelandès Hartley. El xilè Pirozzi, dilluns or en el gegant, va acabar a nou centèsimes i es va quedar sense el bronze en tenir tres corredors per davant. D’Andorra el millor va ser Marc Pujol, 19è a 5.93.
 
En noies la cosa va ser ben diferent. Or incontestable per a la portuguesa Guerillot, amb més de minut i mig de marge respecte de la segona, la seva compatriota Dahon i tercera la russa Khartcyzova. Adelaida Pallàs va ser la millor tricolor amb un 15è lloc a 8.87.
En U16 masculí ahir va ser Richards el que es va imposar al belga Lefevre per només 85 centèsimes i el millor andorrà va ser Nicolàs Castro, 21è a 5.71. I en noies va guanyar l’espanyola Carmela del Olmo i Laura Quella, la millor tricolor, va acabar 21a a 4.36. Avui, supercombinada per a tots (eslàlom i supergegant) a partir de les deu del matí.

EL MUNDIAL JÚNIOR ES FARÀ A LA VALL D'INCLES

Demà es disputaran a Grandvalira els Campionats del Món júnior de fora pista, amb la presència de bona part dels millors riders de la categoria. La competició es realitzarà finalment a la vall d’Incles, en una ubicació que fins avui no es donarà a conèixer. Són 57 els participants procedents de quinze països, dividits en les modalitats d’esquí i surf de neu, dels quals quatre són andorrans.
 
Aquesta és la segona ocasió en què el domini acull l’esdeveniment, sent la primera estació europea en fer-ho. Els organitzadors van estudiar diferents opcions per a que es desenvolupés la prova i finalment s’han decidit per la vall d’Incles per garantir la seguretat dels riders, per assegurar un traçat espectacular i per a que els implicats no puguin estudiar abans d’hora quin és l’itinerari que escolliran per realitzar el descens. En el cartell de competidors destaquen el neozelandès Craig Murrai, el suís Hugi Dentan, el francès Arthur Raskin i l’alemany Leo Birker, i en l’aparat femení la francesa Illona Carlod, la suïssa Andrea Ehrbar i la canadenca Haley Cook. Per part andorrana hi seran en esquí Naila Vidal, Tomás Moreno i Guim Campeny, i en surf de neu i de Josep Maria Naudi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT