PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Contundent renúncia dels treballadors als plans de pensions

L’elecció suposa un fort cop a la confiança del banc pont Vall Banc

Per R. M. S.

Alguns treballadors de BPA, durant una assemblea.
Alguns treballadors de BPA, durant una assemblea. | TONY LARA
Cop dur per a la confiança en el banc pont de Banca Privada d’Andorra. El nou Vall Banc no comptarà amb el capital que havien invertit els treballadors de BPA en els seus plans de pensions. L’aclaparadora majoria de vots en contra ho diu tot: 172 dels 190 censats. La dissolució dels plans de pensions és un fet.
 
La transició cap al banc pont que proposa l’AREB va rebre ahir un cop dur que, en tot cas, també s’esperava segons s’havia pogut copsar entre alguns dels treballadors. Finalment, els pronòstics s’han confirmat i Vall Banc no comptarà amb cap ni un dels euros estalviats que cada treballador disposava en els seus respectius plans de pensions. Les urnes van deixar un resultat més que contundent, amb 172 vots en contra al traspàs dels dipòsits, mentre que a favor només es van posicionar set treballadors. Així mateix, hi va haver 11 abstencions. En aquestes votacions hi van participar tant els actuals treballadors com els cessats, que també disposen encara dels seus fons en l’entitat intervinguda.
 
Dos dies de votacions / Les votacions, que eren amb papereta, van estar obertes durant dos dies. El divendres passat es va encetar el procediment, el qual finalitzava ahir a la tarda a les 17.00h. Amb el tancament del termini a aquesta hora, el recompte va determinar el que de segur és un cop dur per a la confiança que es pugui tenir en la nova entitat, que no comptarà amb els plans de pensions dels treballadors. 
 
Aquests han preferit recuperar els seus diners, però això tampoc serà una cosa que arribi de seguida, perquè de la mateixa manera que els clients no poden disposar dels seus diners dels plans d’estalvi o de pensions, els treballadors no seran una excepció. Quan Vall Banc obri la mà i permeti la lliure circulació de diners, en aquest cas, igualment que la resta de clients, els treballadors podran tenir els diners en metàl·lic.
 
L’AREB havia oferit traspassar els plans de pensions a Vall Banc aportant un màxim del 5% del sou de cada treballador en aquest sentit. El no ha estat contundent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT