PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’any de la llum acaba amb una conferència de Costa

La nanotecnologia i la fotografia centren els actes de cloenda

Per L.R.

La Casa de la Vall il·luminada el passat 14 de març
La Casa de la Vall il·luminada el passat 14 de març | Tony Lara
Avui finalitza l’Any Internacional de la Llum, una iniciativa global que tenia per objectiu sensibilitzar els ciutadans d’arreu del món sobre la importància de la llum i la tecnologia en la nostra vida quotidiana. El professor José Luís Costa Krämer serà l’encarregat de realitzar la conferència de cloenda que tindrà lloc aquest vespre sota el títol Des de l’edat de pedra fins a la nanotecnologia dirigida a tots els públics. 
Segons va exposar el conferenciant, es tracta d’una xerrada divulgativa que té la finalitat d’explicar què és la nanotecnologia des d’una «visió general» perquè els assistents entengui «com l’estudi del que és molt petit ens ha portat a un canvi d’estructura de pensament a l’hora de resoldre problemes». 
Per tancar l’any, també es podrà veure una exposició de fotografies de Jaume Riba i Ana Arce al vestíbul del Consell General fins el 29 de febrer. En total, es poden trobar 24 fotografies, 12 de cada autor, que mostren paisatges i esportistes del país. La retratista Ana Arce, autora de les fotografies dels esportistes, va explicar que, per ella, «la llum dels joves és la llum d’Andorra». És per això que va decidir pintar de color plata els nois i de color d’or les noies que «representen la llum del futur». Els protagonistes de la seva obra fotogràfica són les esquiadores, Sissi Hinterreinter i Sara Ramentol, l’atleta, Cristina Llovera, el jugador de bàsquet, Sergi Marín, i l’esquiador, Joan Verdú.
Per la seva banda, l’autor de les fotografies paisatgístiques, Jaume Riba, va destacar que «és una petita mostra de la natura» on es pot veure «el contrast entre ombres i llum» la qual cosa, va assegurar, «dóna força i moviment a la foto». 
A més d’aquestes dues iniciatives, aquest vespre també es podrà gaudir de la interpretació de dues peces de Bach a càrrec del violinista  Àlex Arajol. Amb tot, el secretari de la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco, Jean-Michel Armengol, va informar que «s’ha volgut fer un acte de cloenda diferent» afegint una «vessant més artísitica» amb l’exposició fotogràfica i amb una conferència científica «però a l’abast de tothom». 
Durant aquest any, a Andorra s’han dut a terme diferents iniciatives per tal de sensibilitzar sobre el paper essencial que té la llum a la nostra vida diària i promoure el desenvolupament sostenible. La il·luminació de la Casa de la Vall el Dia de la Constitució, la participació a l’Hora del Planeta, el taller de cianotípia o les nits d’astronomia a Engolasters són alguns dels exemples de les activitats que s’han realitzat en motiu de l’Any Internacional de la Llum 2015.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT