PUBLICITAT

andorra la vella

El comerç incrementa fins a un 10% les vendes a les rebaixes

La FACA creu que la nova temporada serà bona i portarà augments de fins el 3% / La manca de fred i neu va provocar un avançament dels descomptes en esports

Per josep romero

Una estilista amb unes maniquins a l’aparador d’un establiment comercial del Principat.
Una estilista amb unes maniquins a l’aparador d’un establiment comercial del Principat. | Tony Lara
Per primera vegada des de fa uns anys, els comerciants expressen la seva satisfacció per l’increment entre un 6 i un 10% de les vendes durant la present campanya de rebaixes en relació a l’anterior. Uns descomptes que actualment estan entre el 60 i el 70% i que finalitzaran el proper 19 de febrer, coincidint amb l’inici de la nova temporada primavera-estiu. 
 
El vicepresident de la Federació d’Associacions de Comerciants d’Andorra (FACA), Antoni Miralles va justificar els bons resultats especialment perquè «en aquesta ocasió hi ha hagut molt producte, talles i colors».
 
En contra del que es podria pensar l’absència d’altes temperatures i de neu no ha perjudicat les vendes dels productes d’hivern, tot i que hi ha una excepció, els articles d’esports que van tenir una caiguda en el nombre de vendes de fins al 30%. Alguns establiments en els que es poden adquirir aquests productes van haver de canviar d’estratègia i van oferir descomptes d’entre un 20 i un 30%, ja des de finals de l’any passat.
 
Un fet que feia molts anys que no es produïa ja que habitualment la campanya començava a finals de febrer o començaments de març. A partir d’aquest període els descomptes poden arribar al 50%. 
 
PETITS COMERCIANTS /  En el pol oposat a les grans i mitjanes superfícies comercials se situen els petits botiguers que «no han observat com anys anteriors l’impacte de les vendes com inicialment van preveure».
Les anormals temperatures que ens han acompanyat en les darreres setmanes en aquest cas sí que ha perjudicat les seves caixes fins i tot amb números vermells. 
 
NOVA TEMPORADA / Les esperances, tant d’uns com d’altres, estan centrades ara en la nova temporada de primavera i estiu que s’iniciarà d’aquí a dues setmanes. No obstant això són molts els aparadors comercials que estan començant a canviar els seus mostraris amb colors que anuncien que la primavera és a punt. Miralles va subratllar que estem esperant el bon temps per a què «la gent compri roba de tirant». 
 
La confiança en la nova campanya comercial és tal, que des de l’entitat gremial pronostiquen un augment del 3% en el nombre de vendes. Entre els motius, la recuperació de la confiança dels consumidors, especialment «per la recuperació econòmica que comencen a detectar sobretot al mercat espanyol». 
 
ASSOCIACIÓ AMB LA UE / D’altra banda, Miralles va assegurar que els comerciants «no estem preocupats en excés» per la futura associació del Principat amb la Unió Europea, ja que les converses que han mantingut els representants del Govern amb la Confederació d’Empresaris d’Andorra (CEA), han estat positives, tenint en compte que «l’acord d’associació respectarà les especificitats pròpies del país i, alhora, no desapareixeran les fronteres». 
 
Per a la FACA l’equilibri entre les obligacions i els drets del tractat que està negociant l’Executiu andorrà és un bon punt de partida per seguir mantenint «les bones relacions de veïnatge, sobretot amb dos dels nostres mercats principals com són l’espanyol i el francès». Per a Miralles està comprovat que les grans decisions econòmiques «no les decideix un estat sinó que es prenen en el marc europeu amb les seves avantatges i inconvenients». 
 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT