PUBLICITAT

En el top 100 de 2.200 estacions d’esquí

Vallnord i Grandvalira ocupen respectivament els llocs 59 i 57 dins d’una classificació europea realitzada per una plataforma alemanya

Dos esquiadors en un telecadira de Vallnord.
Dos esquiadors en un telecadira de Vallnord. | Tony Lara
Desenes de classificacions es realitzen i actualitzen cada any per guiar els amants de la neu en les seves sortides a per noves pistes que planejar. Un d’aquests darrers rànquings, en què es fan constar les 100 millors estacions d’esquí d’arreu del continent, situa els dos dominis andorrans entre aquesta centena top internacional: Grandvalira es troba dues posicions per sobre del sector Pal de Vallnord, ocupant així i respectivament els espais 57 i 59 de la graella de valoració. Resultat gens menyspreable si es té en compte que es van comparar aproximadament «2.200 estacions diferents per crear la llista definitiva amb el Top 100 d’Estacions d’Esquí a Europa».
L’encarregada d’elaborar l’avaluació de les pistes i que ha situat les andorranes entre el top 60 mundial ha estat GoEuro, una plataforma alemanya que ofereix serveis de recerca i reserva de viatges centrada  primordialment en l’àmbit europeu i que reserva el podi a muntanyes austríaques i italianes.
A l’hora d’executar les valoracions la plataforma especialitzada en destinacions va centrar-se en una trentena de criteris englobats posteriorment en cinc aspectes, sent el preu el primer en estudiar-se però posant-lo posteriorment en relació amb la qualitat, varem que a la seva vegada es determina precisament amb l’anàlisi dels altres tres aspectes. Aquests són l’accessibilitat, l’oferta après ski i l’adequació de l’estació als grups familiars.
Grandvalira és la que obté una millor puntuació en sumar-se tots els percentatges i obtenint una qualificació final del 47% (i a diferència de l’austríaca St. Anton am Arlberg, que obté una nota del 89,1%). El domini de les valls d’Orient obté un excel·lent en l’apartat que posa en relació la qualitat de l’espai amb el preu de la seva entrada. Baixen considerablement la seva mitjana el nivell d’accessibilitat a les seves pistes així com l’après ski, ambdós vessants suspesos. El web, però, veu amb bons ulls els dominis de Canillo i Encamp per a rebre famílies, apartat en què concedeix un notable.
Lluny del 10 que Grandvalira assoleix al moment de ser puntuat el cost del seu forfet, Vallnorrd- Pal obté, segons el portal, un suspens en aquesta matèria. No obstant, i basant-se en el criteri dels usuaris que empren el seu espai virtual per a la concertació de les seves vacances hivernals, dóna una nota més alta als camp de neu pel que fa a les infraestructures que donen accés a les seves instal·lacions. Amb gairebé un notable, el sector Pal se situa entre les pistes capdavanteres en matèria d’accessibilitat i en comparació amb les estacions dels altres 19 països sotmesos a examinació.
El motiu de situar Vallnord dues posicions per sota de Grandvalira sembla residir en una adequació més fluixa pel que fa al turisme familiar així com al nivell d’oferta d’activitats després que les pistes tanquin. Amb tot, ambdues estacions obtenen millors posicions en altres rànquings. De fet, totes dues reben molt bona crítica per part del sector i a nivell internacional.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT