PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vèncer a casa i perdre fora no està sent suficient al MoraBanc per estar al top-8

Solana veu circumstancial la mala ratxa del MoraBanc a domicili: «Estem en la bona línia, això és molt llarg»

Per Iván Moure

Francesc Solana a la grada del Poliesportiu.
Francesc Solana a la grada del Poliesportiu. | TONY LARA
Corria la jornada 13, el cap de setmana del 26 i 27 de desembre, quan el MoraBanc Andorra es va imposar al Poliesportiu al Gran Canària (84-77) i es va situar sisè a la classificació, amb una victòria de marge respecte de l’Unicaja, el Bilbao, el Fuenlabrada i el Manresa. Mes i mig o el que és el mateix, sis partits després, és el novè una victòria per sota d’Unicaja, Fuenlabrada i Bilbao. Els actuals rivals per entrar al top-8 li han tret dos partits de marge.
 
Des de llavors, l’equip que dirigeix Joan Peñarroya ha perdut –en la pròrroga– a la pista de l’Obradoiro, el Baskònia i el Barça. A casa ha caigut amb València i ha vençut el Sevilla i el CAI. Així doncs la fórmula d’obtenir triomfs a casa i derrotes fora no està sent suficient. Almenys de moment, perquè el director esportiu del club tricolor, Francesc Solana, va assegurar ahir: «Ara mateix signava per a la segona volta guanyar a casa i perdre fora».
 
El que està clar és que el MoraBanc no ha guanyat encara cap partit lluny del Poliesportiu d’Andorra en el 2016. No deixa de ser per a Solana «una situació circumstancial» donada l’entitat dels rivals i de fet, creu que tal i com estan les coses s’ha de confiar en aquest equip: «Estàvem tres a sota a falta de mig minut per al final i hem vist la victòria a prop. stem en la bona línia. De les derrotes s’aprèn i hem d’intentar que en pròxims partits no es repeteixin situacions similars però veig que estem bé fora, la ratxa que portem fora és més fruit del potencial dels rivals que demèrit nostre».
 
L’últim era el Barça, evidentment un rival temible, més al Palau Blaugrana, però també hi havia una sèrie de condicionants que feien pensar que era una situació idònia per  tornar amb el tresor: D’una banda el moment dolç del MoraBanc i de l’altre, els dubtes dels blaugranes a casa per les derrotes a la pròrroga amb  València i Baskònia, amb l’afegit de les baixes d’Abrines i Arroyo per lesió. «Són iguals els condicionants. Tothom sap quant de complicat és el Palau. Li hem jugat de tu a tu al Barça, donant guerra fins el final, vam preparar bé el partit, vam saber buscar-li les seves febleses i al final... Això és un joc i hem perdut. Ja està. Però és per estar orgullós. 
 
Per al director esportiu, però, la bona imatge no va ser suficient per assaltar el Palau: «Em vaig quedar amb la sensació de que ens va faltar creure’ns que podíem guanyar», va reconèixer. «Però tampoc no hem sortit ferits d’aquest partit com sí ens va passar en la primera volta», ja que significava un balanç delicat d’una victòria i quatre derrotes. 
 
Solana assenyala que veu l’equip sencer malgrat haver sortit de la Copa en l’última jornada de la primera volta, malgrat el parcial actual de dos triomfs i quatre derrotes, Amb cinc triomfs de marge sobre el descens ara l’objectiu ha deixat de ser la permanència. «Nosaltres volem competir i ser cada vegada millors. I evitar la ratxa de la temporada passada [vuit derrotes consecutives] perquè poden passar moltes coses amb tanta igualtat que hi ha».

EL MILLOR DELS PITJORS EN ANOTACIÓ / El Barça va haver de fer més de 79 punts per derrotar el MoraBanc. Això diu molt de l’equip de Peñarroya, que és el cinquè màxim anotador de la Lliga Endesa per darrere de Madrid, Barça, Baskònia i València. Un bon símptoma perquè això obliga als rivals a tenir encert per anar a marcadors alts, però també és cert que això contrasta amb que és el quart equip que més punts encaixa. De tota manera, aquest és l’ADN d’aquest MoraBanc, la manera de jugar per la plantilla que hi ha, i Solana no dubta que el que transmet aquest vestidor li dona confiança. «Tinc la sensació de que encara podem créixer més, de tenir més solidesa defensiva. Contra el Barça es va veure: gairebé no vam tenir davallades». El Tenerife, però, és el pròxim i es tracta d’un rival que juga a pocs punts. Amb tot, Solana creu que el MoraBanc s’ha fet fort a casa: «Amb l’ajut del públic, l’equip té més confiança. Sembla que en aquest aspecte hem donat un pas endavant».
 
«NO CAL FITXAR» / El missatge és clar: «Si hi ha alguna lesió reaccionarem ràpid però tal i com està tot no farem cap fitxatge», va afirmar Solana sobre les possibilitats de reforçar l’equip per intentar assolir el top-8 amb més garanties. «No necessitem res més del que tenim. Amb aquest equip ens hem quedat molt a prop de jugar la Copa i per tant s’ha guanyat la nostra confiança».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT