PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fent camí cap a Rio

Laura Sallés segueix competint en grans esdeveniments per obtenir els punts necessaris per poder ser a la cita olímpica el proper estiu

Per JOAN JOSEP BLASCO

Laura Sallés després de competir en un combat.
Laura Sallés després de competir en un combat. | Tony Lara
Obtenir una classificació directa per a uns Jocs Olímpics no és gens fàcil. Laura Sallés tracta d’aconseguir-ho per ser el proper estiu a Rio de Janeiro. El camí és complicat, però la judoka andorrana no defalleix i afronta cites decisives per assolir l’objectiu. Sinó sempre queda l’opció d’obtenir una de les places continentals o una wild card.
 
El cap de setmana passat Sallés participava al Grand Slam de París. En primera ronda tenia a la francesa Clarisse Agbegnenou, subcampiona del món el 2013 i 2015 i campiona mundial el 2014. El combat va durar només 25 segons i la gal·la va arribar a ser la guanyadora d’aquest prestigiós torneig, un dels més importants del calendari. «És un a llàstima que durés tant poc perquè ho portava molt ben preparat», assenyala Dani García, preparador físic de la Fandjudo i responsable d’elit de l’ens. Les pròximes cites per obtenir punts seran a l’Open Panamericà. En primera instància a Lima (Perú) el 5 i 6 de març i després a Buenos Aires (Argentina) del 12 i 13 del mateix mes. El plat fort serà el 21-24 d’abril al Campionat d’Europa a Kazan (Rússia). «Es troba molt bé per tractar d’aconseguir un bon resultat. Està centrada i portem fent una preparació molt llarga, amb una càrrega física important. Arribarà en molt bones condicions a l’Europeu. Ha de competir i fer el seu màxim», assegura García. El campionat continental serà la darrera prova per obtenir punts per a la cita olímpica.
 
Al rànquing mundial Sallés actualment ocupa la 72a posició de la categoria de -63 quilos. Les catorze primeres d’aquesta classificació obtenen el bitllet directe per als Jocs, però s’ha de tenir en compte que només és una plaça per país, pel que el lloc de l’andorrana avança un bon grapat de posicions i es troba superant el vintè lloc. També existeix l’opció de classificar-se obtenint una de les places continentals. «En el seu pes hi ha una o dues disponibles i és complicat d’obtenir-la». Només pot ser una per país, en qualsevol categoria, pel que hi ha competència entre els judokes del mateix estat.
 
La darrera possibilitat és la d’obtenir una wild card. El procés ja s’ha iniciat. La Fandjudo i el Comitè Olímpic Andorrà han començat els tràmits per a que pugui tenir la invitació en cas de no classificar-se. Hi ha vint wild cards a tot el món per països que no hagin classificat cap lluitador. Però tant la mateixa judoka com el propi García estan centrats en assolir el bitllet al tatami. «Tenim molt clar que no pensem en la wild card. Pensem únicament en la classificació per punts», assegura García, que per la preparació que porta acumulada el fa confiar en el rendiment de la lluitadora: «Aquest ha de ser el seu any».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT