PUBLICITAT

Escales-Engordany

Jordi Pujol i Marta Ferrusola declaren demà com a «investigats»

El fill gran del matrimoni serà interrogat dijous a petició pròpia

Per EL PERIÒDIC

Pujol i Ferrusola, el passat gener.
Pujol i Ferrusola, el passat gener. | ALBERT BERTRÁN
Les declaracions dels testimonis considerats clau de la setmana passada a la Batllia tenien com a finalitat la preparació de la fiscal anticorrupció, Belén Suárez, i del jutge de l’Audiència Nacional, José De la Mata, pels interrogatoris que tindran lloc demà a l‘expresident de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i a la seva dona, Marta Ferrusola, en qualitat d’investigats –anteriorment d’imputats– per un delicte de blanqueig de capitals continuat. D’altra banda, aquest dijous també declararà el fill gran del matrimoni, Jordi Pujol Ferrusola, a petició pròpia. 
 
Amb tot, el magistrat espanyol persegueix aclarir l’origen dels comptes de la família Pujol al Principat i especialment conèixer si la fortuna va créixer amb diners procedents de comissions il·legals d’empreses relacionades amb Jordi Pujol Ferrusola i de la resta de membres de la família. 
 
L’estratègia de Pujol en la seva declaració de demà, segons informava ahir El Periódico de Catalunya, no serà gaire diferent de la que ja va utilitzar davant la jutge de Barcelona, Beatriz Balfagón. Per tant, s’espera que l’expresident faci referència al llegat del seu pare a Andorra com l’origen de la fortuna familiar. Així mateix, la seva dona, Marta Ferrusola, també repetirà i s’acollirà al seu dret a no declarar. 
 
De fet, Pujol ja ha manifestat en diverses ocasions que la seva fortuna personal a l’estranger són diners llegat del seu pare, Florenci, que els havia guanyat amb la compravenda de dòlars durant el franquisme. No obstant això, l’expresident no ha facilitat mai encara cap document que acredités la seva declaració. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT