PUBLICITAT

LLEIDA

Detinguda una dona que venia bitllets d’avió inexistents

Entre els afectats, hi ha persones de la Seu d’Urgell i altres localitats

Per EL PERIÒDIC

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Gironès-Pla de l’Estany van detenir el passat 26 de gener a Girona una dona de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Farners (La Selva), com a presumpta autora d’onze delictes d’estafa amb la venda de bitllets d’avió que després no facilitava. Entre els afectats hi ha persones de La Seu d’Urgell, Girona, Santa Coloma de Farners, La Bisbal, Palafrugell, la província de Barcelona i Reus. El valor total de l’estafa ascendiria a més de 21.500 euros.
Segons explica RàdioSeu, el desembre del 2015 els agents de la comissaria de Girona van començar a rebre les denúncies vinculades a l’estafa. Totes les víctimes manifestaven haver realitzat pagaments a una persona que els havia de fer arribar uns bitllets d’avió per viatjar als seus països d’origen, bàsicament sud-americans. 
La unitat d’investigació, que es va fer càrrec de totes les diligències, va rebre un total d’onze reclamacions. Les víctimes contactaven telefònicament amb la presumpta estafadora i feien un ingrés bancari d’entre 600 i 700 euros per bitllet d’anada i tornada a països tals com Cuba, Colòmbia, Uruguai i Argentina. La dona, que era coneixedora del funcionament de les agències de viatges, havia fet córrer la veu que amb ella es podien adquirir bitllets d’avió per sota del preu del mercat. 
A través del boca orella va arribar a molts usuaris que van adquirir bitllets d’avió sense irregularitats però, poc després, molts altres usuaris van fer el pagament i no van rebre mai els documents per poder viatjar, o bé van rebre els bitllets d’anada però no els bitllets per poder retornar. 
 
Una seixantena d’afectats/ A banda dels perjudicis econòmics soferts, les víctimes també van patir altres perjudicis morals, ja que hi va haver famílies que es van trobar als seus països sense poder retornar o bé d’altres que es van quedar sense poder viatjar durant les festes nadalenques. La policia catalana és coneixedora que hi ha una seixantena més d’afectats arreu de Catalunya i a l’Estat espanyol.
La detinguda, que ja té antecedents pels mateixos fets, va passar el dia 27 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT