PUBLICITAT

Encamp

L’aigua d’Escaldes i els sous dels cònsols centren el Ball de l’Óssa

A través de la sàtira i la burla els encampadans representen la història

Per EL PERIÒDIC

Els ciutadans de la parròquia d’Encamp representen el tradicional Ball de l’Òssa a l’aparcament del Prat de l’Areny, ahir.
Els ciutadans de la parròquia d’Encamp representen el tradicional Ball de l’Òssa a l’aparcament del Prat de l’Areny, ahir. | TONY LARA
L’aparcament de l’Areny d’Encamp va ser ahir l’escenari de la tradicional representació del Ball de l’Òssa, que enguany ha aplegat prop d’un centenar de persones. 
Després que diumenge els encampadans celebressin el judici dels contrabandistes i els temes d’actualitat centressin les sàtires, l’acte d’ahir també va fer al·lusió a alguns dels problemes o situacions més candents que han colpejat darrerament les parròquies. Així, sempre amb un to irònic, es va fer referència als sous dels cònsols, la manca d’aigua a Escaldes-Engordany, l’afer de Banca Privada d’Andorra (BPA) i els sobres de La Poste, segons ha informat l’ANA.
 
D’aquesta manera, una quinzena de joves de la parròquia van protagonitzar la representació davant dels espectadors que estaven esperant entre riures a que comencés l’esdeveniment. Pel que fa al tema dels sous, els dallaires van ser els protagonistes de la comèdia, i fent broma,  van preguntat al seu superior si cobrarien la paga extra. Seguint amb les sàtires, durant l’obra van aparèixer joves de la parròquia d’Escaldes-Engordany que feia dies que no es dutxaven, i els joves encampadans es van encarregar de llençar-los aigua per sobre, en una clara referència als problemes d’aigua que va patir la parròquia escaldenca l’estiu passat.
 
Però la gran sorpresa del Ball de l’Óssa d’aquesta edició es va donar quan va aparèixer un jove que portava un paquet sospitós de La Poste i tots els dallaires van quedar ben espantats, pensant-se que es tractava d’una bomba, però després van comprovar que la substància que hi havia dins era farina. 
 
Els cònsols omnipresents / Com cada any, els representants de l’obra també van anar fent al·lusions a diferents membres del comú. D’aquesta manera, li va tocar rebre al conseller de la minoria pel Partit Socialdemòcrata (PS), Joan Sans, fent referència a l’afer sobre la desaparició del seu ordinador al Comú. Ja que a l’escenari va entrar un mico amb un ordinador portàtil i els dallaires van lliurat l’ordinador al conseller. 
 
Com ja és tradició, es va posar punt final a l’obra amb l’arribada de l’Óssa a l’escenari, però ben aviat els caçadors la van matat. Un dels col·laboradors de la representació, Marlon Queiros, que va actuar com a caçador, va explicar que el Ball de l’Óssa és «una manera de comunicar-se amb el poble i riure una mica de la situació actual».
 
Tot i el bon ambient i disbauxa que mostraven tant ciutadans com representants, un petit incident va pertorbar l’obra, ja que en un dels salts i cabrioles que anaven fent els joves actors amateurs, un dels nois va caure malament i va haver de ser traslladat pels Bombers fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, quedant tot en un ensurt. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT