PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Seu aprova l’augment d’un 17% de les subvencions

Els ajuts ascendeixen a un total de 41.000 euros

Per EL PERIÒDIC

Mireia Font i Jordi Mas en la presentació dels ajuts a la promoció econòmica, ahir.
Mireia Font i Jordi Mas en la presentació dels ajuts a la promoció econòmica, ahir. | Ajuntament Seu d'Urgell
El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir al vespre les bases reguladores de les subvencions per a la promoció del municipi. Els ajuts, que ascendeixen a un total de 41.000 euros, han augmentat un 17 per cent en relació amb l’any passat. Així ho va explicar la tinent l’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, en unes declaracions que va recollir RàdioSeu.
Si es compleixen tots els requisits, els interessats poden aconseguir fins a un màxim de 4.000 euros. Respecte a les subvencions, Font també va destacar que, enguany, s’incentivarà de forma especial els establiments que vulguin millorar en eficiència energètica.
Les categories i les despeses subvencionables que regulen aquestes bases amb una partida pressupostària de 30.600 euros són les que es refereixen a la creació o traspàs d’activitats econòmiques. En la creació de nous establiments es fixa un import màxim de 1.000 euros, excepte pel que fa els bars i locutoris, per als quals el màxim serà de 500 euros. En el cas de canvi de titular d’un negoci, l’ajut serà del 50 per cent del traspàs, amb un màxim de 1.000 euros, excepte també en els casos de bars i locutoris, en què aquesta quantitat no podrà superar els 500 euros.
Una altra línia de subvenció és la que cobreix la reforma, ampliació o millora d’establiments de nova creació, de traspàs o ja existents. En aquest cas es concedirà un ajut de fins al 25 per cent del total de la inversió, amb un màxim de 1.000 euros, sempre i quan el cost de les obres sigui com a mínim de 2.000 euros. Així mateix, el consistori urgellenc atorgarà ajuts en la creació d’ocupació, amb un mínim de dos llocs de treball, sempre i quan siguin iguals o superiors a 20 hores setmanals i continuïn vigents. En aquesta categoria, la subvenció màxima serà de 500 euros.
Les bases també estipulen ajuts a la creació d’un producte o servei innovador, així com a aquelles iniciatives que millorin la comercialització del producte o servei. L’ajut màxim serà de 500 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT