PUBLICITAT

Andorra La Vella

Mans Unides es proposa recaptar 77.931 euros per fer cinc projectes

Els diners es destinaran a millorar les condicions de vida de les poblacions

Per ESTEFANIA GRACIA

La presidenta i la representant de Mans Unides, ahir.
La presidenta i la representant de Mans Unides, ahir. | ANA / M. G. C.
Mans Unides s’ha proposat recaptar 77.931 euros per finançar cinc projectes solidaris contra la fam al món. Així ho va destacar ahir durant la presentació de la campanya 2016 la presidenta de l’entitat, Meritxell Farrero.
 
Sota el lema Planta-li cara a la fam: Sembra, Mans Unides vol millorar les condicions de vida de les poblacions, a més de sensibilitzar i informar l’opinió pública sobre la realitat dels països en via de desenvolupament. D’aquesta manera, el primer projecte que vol finançar l’entitat consisteix en una renovació de dos centres d’acollida escolar del Senegal, per un import de 41.692 euros. «El projecte pretén refer els dormitoris, els blocs sanitaris, la teulada i millorar els equipaments, la biblioteca i la mateixa formació de l’equip educatiu», segons va detallar Farrero. Un segon projecte –pressupostat amb 4.800 euros i que ja ha estat finançat per una família andorrana que prefereix restar en l’anonimat– és l’ajuda pel programa d’atenció psicològica a infants i joves en risc d’exclusió del barri René Cisneros de Managua.
 
Així mateix, Mans Unides pretén recaptar 13.939 euros per adquirir dos assecadores de cafè per poder millorar la qualitat del producte que comercialitza una cooperativa d’agricultors del Perú, «un projecte molt important perquè els donarà més autonomia i autosuficiència», va puntualitzar Farrero. 
 
D’altra banda, el quart projecte –de 5.000 euros– que consisteix en el finançament d’un pou d’aigua per a un grup de mares d’una regió de Guinea que comercialitza hortalisses, també ha estat finançat al complet per la família andorrana. 
Finalment, com cada any i per col·laborar en els projectes de Mans Unides Diocesana, l’entitat d’Andorra pretén recaptar 12.500 euros per destinar-los a la creació d’una petita granja i per formar en material agrícola a 50 famílies de la regió de Luangu.
 
Activitats per recaptar diners / Per poder recaptar tots els diners que s’espera, Mans Unides farà un seguit d’esdeveniments, que tot i ser alguns gratuïts, tindran unes bústies a l’entrada per recollir la voluntat dels assistents. 
 
Les activitats començaran aquest mateix divendres a les 20.30 hores, amb la conferència La situació al Nepal després del terratrèmol, a càrrec de membres de l’associació Mother Infant Nepal (MOINA) a la sala d’actes de Santa Maria del Fener. Tanmateix, pel dia 18 de febrer, a les 19.00 hores, l’entitat solidària ha preparat una jornada de Cinefòrum amb el film Moolaadé, de Ousmane Sembene. Un acte que es farà als Cinemes Illa Carlemany i que comptarà amb la moderació de Noemí Rodríguez. L’entrada és gratuïta.
D’altra banda, pel dia 20 d’aquest mes, a les 21.30 hores a l’Església de Sant Esteve d’Andorra la Vella,  Mans Unides oferirà un festival de corals del país amb artistes convidats, els assistents hauran de pagar cinc euros, destinats íntegrament als projectes. Finalment, el dia 27 de febrer, hi haurà un aplec d’esbarts infantils i juvenils d’Andorra a les 19.00 hores a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, amb una entrada també de cinc euros. 
 
Campanya anterior / Mans Unides va recollir l’any passat 137.000 euros per finançar els projectes que tenien en ment, tot i que la xifra inicial prevista era de 84.000 euros. «Aquest fet va permetre invertir en altres accions, ja que els diners recaptats sempre van a projectes, mai se’ls queda Mans Unides, perquè som una organització voluntària, no tenim costos, i els pocs que tenim ens els financen», va remarcar Farrero. 
 
La quantitat que es preveu recaptar durant aquesta campanya és inferior a la del darrer any, un fet que s’esdevé perquè en aquesta ocasió «no hem pogut comptar amb l’aportació de diners del Govern, ja que el projecte que vam presentar perquè fos finançat era de manteniment, i aquest no entra dins dels seus criteris, per tant, ens han denegat l’ajuda i hem hagut de baixar les expectatives». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT