PUBLICITAT

Alguns inversors foranis encara no s’han decidit a obrir el negoci

Cinca admet que s’han acceptat projectes però no s’han materialitzat

Per E.J.M.

El ministre Jordi Cinca
El ministre Jordi Cinca | Tony Lara
En l’última sessió de Consell General, en què es van discutir les esmenes al Projecte de llei del pressupost 2016, la consellera demòcrata Meritxell Mateu va explicar que «en tres anys, hem revisat 1.359 sol·licituds d’inversió estrangera». Amb tot, el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va explicar que «alguns projectes han rebut el vistiplau del Govern per tirar endavant però encara no s’han implantat, però no per nosaltres, sinó per decisions purament empresarials».
 
El ministre va argumentar que «des que va entrar en vigor la llei d’obertura econòmica, hi ha noves societats que han iniciat l’activitat i d’altres que s’han constituït però no han obert el negoci». En tot cas, Cinca va insistir que es tracta «de negocis de petit format, aquí no vindrà una multinacional amb 2.000 empleats». El ministre responsable de Finances va recordar que «veníem d’una època de destrucció de comerç i negocis i l’obertura econòmica ha contribuït a l’acceleració del creixement».
 
Cinca va especificar que un dels clústers pels quals s’aposta en l’obertura econòmica és el de salut, i diversos especialistes i clíniques han manifestat el seu interès d’obrir una delegació a Andorra, com és el cas dels doctors Baselga i Brugada i l’Institut Marquès. En aquest últim cas, el ministre va insistir que el Govern encara no ha rebut el projecte definitiu d’implantació de la clínica especialitzada en fertilitat. «Si finalment no ve serà perquè l’anàlisi de mercat no els convenç, o perquè no s’expandeixen, o perquè van a un altre lloc, però no tenim cap reticència al projecte».
 
En tot cas, si l’Institut Marquès proposa oferir algun servei incompatible amb la legislació andorrana, haurà de demanar a l’Executiu si està disposat a modificar el marc legal. Si es fa la petició, el Govern ho valorarà. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT