PUBLICITAT

Andorra La Vella

La capital acollirà un mercat de Nadal temàtic de 200.000 €

L’esdeveniment tindrà el centre a la plaça del Poble i estarà integrat per 25 estands, tallers i animació

Per ESTEFANIA GRACIA

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, indicant la ubicació del mercat de Nadal.
El cònsol menor d'Andorra la Vella, Marc Pons, indicant la ubicació del mercat de Nadal. | ANA / B. N.
Un mercat de Nadal de referència internacional que integri les tradicions i els productes d’Andorra. Aquest és el projecte «estrella» que el comú de la capital té previst per aquest any, segons va informar ahir la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol. 
 
Amb un pressupost de 200.000 euros, el comú vol instaurar un espai nadalenc al Centre Històric, amb el focus principal a la plaça del Poble. El mercat estarà integrat per uns 25 estands amb productes «de bona qualitat» del país, així com accions de dinamització com l’escenificació d’una fàbrica de regals, la instal·lació d’un escenari per cantar nadales i les col·laboracions d’artistes del país amb actuacions efímeres o permanents, segons va remarcar el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons. 
 
Per participar en els estands, el comú obrirà un concurs, mostrant preferència pels comerços del país. A més, Marsol va puntualitzar que no seran unes «casetes típiques de fira, l’objectiu és construir un espai modern però alhora emmarcat en la tradició del Nadal». Per fer un símil, s’intentarà evocar a un petit poble nadalenc ple de màgia i animació, per tant, serà «totalment diferent a les fires que s’han vist fins ara al Principat», va assegurar Marsol. El mercat estarà vigent durant uns 40 dies, s’iniciarà abans del Pont de la Puríssima i s’acabarà ven passat reis. 
 
Altres inversions turístiques / Tot i que el mercat de Nadal no serà el projecte amb el gruix de pressupost més alt del comú, aquest serà dotat d’un finançament important. El seu cost s’equipara a altres inversions del Principat que han aportat milions de turistes al país, com la Vuelta ciclista a Espanya (180.000 euros al 2015 i 285.000 al 2012), el Tour de França (650.000 aquest any) o el Cirque du Soleil (2,5 milions al 2016), actes finançats per Andorra Turisme. A més, Andorra la Vella té enguany la capitalitat de la cultura iberoamericana, un projecte al que el comú de la parròquia hi destina 100.000 euros. 
 
Pressupost 2016 / Marsol també va remarcar ahir que el comú ja té tancat el pressupost per aquest any, tot i que no es presentarà detalladament fins el 25 de febrer en la propera sessió de Consell de Comú. Així mateix, Marsol va detallar que el pressupost constarà d’unes xifres «similars a l’anterior però amb una millor optimització dels recursos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT