PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc vol que l’Iberostar continuï mantenint els dubtes

Els canaris busquen reaccionar, mentre que els andorrans esperen seguir la ratxa dels partits de casa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Llançament de Betinho contra l'ICL Manresa.
Llançament de Betinho contra l'ICL Manresa. | Tony Lara
Se sent fort a casa. I vol seguir allargant el seu idil·li davant l’afició. El BC MoraBanc Andorra rep avui (21.00 hores) l’Iberostar Tenerife, un conjunt que arriba al Principat amb la intenció de reaccionar i que el matx els serveixi per canviar de tendència que està arrossegant. Per contra, els de Joan Peñarroya volen seguir sumant per ser en posicions de play-off.
 
Poques semblances té aquest equip al de la primera volta, quan els andorrans van ser capaços de vèncer a les illes Canàries. Variacions a la plantilla, i també a la banqueta amb Txus Vidorreta fent-se càrrec de l’equip, comporten que es trobin amb noves característiques del rival. Compten amb «jugadors de qualitat contrastada que te la poden liar en qualsevol moment», remarca Peñarroya, conscient que «és un equip perillós, que hem d’intentar que no estiguin ni a gust ni còmodes», perquè hi ha l’element que per «les característiques del seus jugadors el fan a vegades imprevisibles. Si entren en moments de ratxa tenen molta capacitat per desequilibrar». I per fer-ho, durant la setmana han treballat amb fermesa aspectes defensius, per no cometre errades de partits anteriors, i que han costat victòries: «La defensa és una cosa en el que estem incidint una mica més perquè ens agradaria tenir millors números defensius en els partits».
 
El Tenerife arriba amb la intenció que aquest matx els permeti recuperar la guspira que busquen i que no acaben de trobar. «Aquest partit se l’agafen de sí o sí», i Peñarroya aposta pel no visitant. Darrerament es troben més còmodes fora de les Canàries: «És un equip que està jugant millor fora de casa que a casa. Porten una bona dinàmica de resultats jugant de visitants». El tècnic no vol que s’escapi el triomf d’Andorra, com està succeint les últimes setmanes, i que permeten ser a prop dels llocs de play-off. Vol fer feliç a l’afició: «Aquest binomi com més fort sigui més difícil serà que els rivals guanyin aquí al poliesportiu».
 
Betinho Gomes veu perillosa la velocitat en el joc que imprimeix l’Iberostar. «Juga molt bé al contraatac i el nostre objectiu és intentar parar-lo», afirma el portuguès. El MoraBanc ve de perdre al Palau Blaugrana, un matx que es va escapar per detalls. El grup s’ha recuperat de la derrota i actualment «està molt bé, molt cohesionat i esperem seguir així». Perquè aspiren a mantenir la mateixa concentració davant un dels grans que amb qualsevol altre contrincant de la Lliga Endesa: «S’ha de pensar que tots els partits són iguals, que el rival és com el Barça o el Madrid, donant-ho tot per guanyar».
PUBLICITAT
PUBLICITAT