PUBLICITAT

Escales-Engordany

Cinca nega que s’hagin retirat les quatre entitats internacionals interessades en comprar Vall Banc

‘El Confidencial’ manté que dos dels possibles ofertants del banc eren fons voltor

Per E.J.M.

El ministre de Finances, Jordi Cinca.
El ministre de Finances, Jordi Cinca. | TONY LARA
El ministre de Finances, Jordi Cinca, nega que totes les entitats interessades en la compra de l’entitat pont de BPA, Vall Banc, s’hagin retirat i només hi optin les quatre entitats financeres andorranes (Crèdit Andorrà, Andbank, MoraBanc y Banc Sabadell Andorra), segons publicava ahir el diari El Confidencial. «No és cert i, a més a més, no té cap sentit. Com he dit sempre, des de l’absoluta prudència, jo no sé, i no ho pot saber ningú, quantes ofertes acabarem tenint. Hi ha vuit entitats que estan en el procés i fins al final no sabrem si presenten o no una oferta. Hem d’esperar a que acabi el procés d’anàlisi per saber quantes ofertes tenim. Tot el que sigui especular no té cap sentit», va assegurar el ministre.
 
El Confidencial cita fonts financeres andorranes per assegurar que de les quatre entitats estrangeres interessades en Vall Banc, dues d’elles són dos fons voltor, JC Flowers i Apollo, que també s’han retirat del procés de compra. A més dels dos fons voltor, també s’han despenjat del procés de licitació els altres dos grups internacionals interessats en el banc pont. Sempre segons El Confidencial, l’enfonsament de les borses –una caiguda del 22% en el que portem d’any– ha castigat les entitats financeres europees, i els possibles ofertants internacionals s’han retirat en considerar que no és el millor moment per comprar un banc, i menys un andorrà.
 
En aquesta fase del procés, l’AREB va donar cinc setmanes per presentar les ofertes, el termini de les quals s’acaba a finals de febrer o principis de març. «Tampoc seria la primera vegada que en un procés d’aquest tipus alguna de les entitats demana una mica més de temps d’anàlisi», va puntualitzar el titular de Finances. «El problema no és quin dia es tanca, sinó saber quantes ofertes hi haurà i si aquestes s’ajusten a una solució per a Vall Banc», va afegir.
 
El diari econòmic El Confidencial argumenta que al procés de la subhasta de Vall Banc se li aplica la doctrina Monroe, elaborada per John Quincy Adams al segle XIX i que resava Amèrica per als americans. La variant andorrana seria: Andorra per als andorrans, és a dir, que una entitat del país ha de comprar Vall banc, el banc bo on han anat a parar tots els passius sanejats de BPA. 
 
Amb la venda de Vall Banc també es resoldrà el futur dels gairebé 200 treballadors de BPA, el futur dels quals és incert. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT