PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern pretén fomentar la cultura i la llengua xinesa

Saboya informa que es treballa per signar un conveni amb el país asiàtic

Per EL PERIÒDIC

Martí, amb l’ambaixador Lyu Fan, ahir a la seu del Govern.
Martí, amb l’ambaixador Lyu Fan, ahir a la seu del Govern. | M.B. / ANA
El Govern treballa perquè hi hagi un millor coneixement de la llengua i la cultura xinesa i espera signar un conveni els propers mesos amb la República popular de la Xina. Així ho va explicar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, després de la trobada que van mantenir ahir alguns representants del Govern amb una delegació xinesa encapçalada per l’ambaixador Lyu Fan.
 
El cap de Govern, Toni Martí, va rebre ahir a la tarda a l’ambaixador de la República popular de la Xina, Lyu Fan, que més tard va compartir una reunió de treball amb els ministres d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el de Turisme i Comerç, Francesc Camp, per parlar de la relació entre ambdós països en diferents matèries. 
 
Una part important de les converses va estar centrada en l’àrea cultural, un àmbit en el qual treballa el Govern perquè hi hagi un millor coneixement de la llengua i la cultura xinesa, i en aquest sentit esperen signar un conveni en els propers mesos que permeti desenvolupar una presència de l’ensenyament del xinès. Saboya va considerar que aquest àmbit és molt important per als negocis i el turisme, ja que «el fet de poder entendre’ns millor facilitarà les relacions».
 
L’ambaixada de Xina ha ajudat a què hi hagi presència d’empreses xineses implantades a Espanya, i en els propers dos dies una quinzena d’elles mantindran diferents reunions institucionals al país, a més de trobar-se amb empresaris andorrans, la Confederació d’Empresarial o la Cambra de Comerç. L’objectiu és conèixer millor les oportunitats que Andorra pot oferir i que les empreses andorranes puguin presentar els seus serveis i productes.
 
Amb motiu de la celebració, el 8 de febrer, de l’any nou xinès, que marca l’inici de l’any del Mico de Foc, el Ministeri d’Afers Exteriors ha organitzat un seguit d’esdeveniments culturals. Ahir al vespre l’Orquestra Folklòrica del Teatre de Ball i Cant de Fujian va oferir un concert de repertori tradicional al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, mentre que avui el públic podrà gaudir d’una mostra de la Dansa de dracs i lleons, que se celebrarà al centre comercial Illa Carlemany (18.00, 19.00 i 20.00 hores). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT