PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’ONCA omple en el primer concert de la temporada en format cambra

La Fundació i Claret interpreten un programa clàssic i romàntic

Per EL PERIÒDIC

Un moment del concert de l’ONCA, ahir al vespre.
Un moment del concert de l’ONCA, ahir al vespre. | ANA / M. F.
La Fundació ONCA, formada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, va tornar a encisar el públic que ahir al vespre va omplir l’església parroquial d’Escaldes-Engordany per gaudir del concert sota el títol El virtuosisme del violoncel al segle XVIII.

L’ONCA i el solista andorrà Daniel Claret van interpretar un programa dividit en dues parts, una clàssica i una altra de romàntica. El director artístic de l’ONCA, Gerard Claret, va definir l’esdeveniment com un concert de «molta dificultat».

L’actuació es va iniciar amb el Concert número 2 en re major per a violoncel de Joseph Haydn, escrit l’any 1783, i va continuar amb l’obra Suite per a cordes de Frank Bridge, interpretada per primer cop per l’ONCA.
Es tracta del primer concert de la temporada en format cambra, ja que hi ha previstos sis concerts més  d’aquest tipus repartits durant tot l’any i amb la participació de diferents solistes.

El concert d’ahir al vespre va complementar la xerrada que va tenir lloc dijous passat i que va ser impartida pel violinista de l’ONCA i musicòleg Josep Martínez Reinoso. La conferència portava per títol Músics i virtuosos del segle XVIII i s’emmarcava en el programa Aprèn a escoltar l’ONCA, projecte iniciat l’any 2015 i dissenyat per Martínez Reinoso. El músic va exposar què tenen en comú els grans compositors Vivaldi, Mozart o Beethoven amb intèrprets actuals com Ricky Martin, Lady Gaga o Shakira.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT