PUBLICITAT

Escales-Engordany

Un pacte signat abans de les comunals

L’oposició considera que l’acció va ser «electoralista» i sense coneixement

Per L.R.

Signatura de l’acord entre el Comú d’Encamp i Saetde, el setembre.
Signatura de l’acord entre el Comú d’Encamp i Saetde, el setembre. | TONY LARA
L’acord d’intencions entre el comú d’Encamp i Saetde es va signar el passat mes de setembre, poques setmanes abans de l’inici de la campanya per les eleccions comunals. En aquell moment l’oposició ja va mostrar el seu descontentament perquè considerava que hi havia una incompatibilitat legal. El conseller del PS, Joan Sans, assegurava que «es va dur a terme una acció electoralista sense saber com es duria a terme l’acord». 
 
El tema que provoca més dificultats és el d’ampliar la concessió de la societat que explota les pistes i que el pacte establia fins el 2065. Concretament, el problema principal rau en què si la casa comuna convoca un concurs i Saetde s’hi presenta, el comú serà alhora la corporació que convoca, que decideix guanyador i que es presenta, ja que disposa del 34% de les accions de la societat. Una opció que els assessors jurídics van advertir que «no seria gaire coherent». 
 
Amb tot, el comú encampadenc ja ha superat de llarg el termini de tres mesos que es va imposar per trobar els instruments legals que permetessin dotar de contingut jurídic l’acord d’intencions amb Saetde sense èxit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT