PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Cierco celebren «la marxa enrere» de l’agència

Ramon Cierco: «Després de gairebé un any de lluita, el FinCEN ha hagut de rectificar i retirar el 311. Gran triomf per BPA, clients i col.laboradors»

Per E.J.M.

La piulada de Ramon Cierco, ahir.
La piulada de Ramon Cierco, ahir. | El Periòdic
«Després de gairebé un any de lluita, el FinCEN ha hagut de rectificar i retirar el 311. Gran triomf per BPA, clients i col.laboradors». Amb aquesta piulada, un dels accionistes majoritaris de BPA, Ramon Cierco, celebrava ahir la nota de l’agència americana. El Grup Cierco va emetre ahir un comunicat de premsa en què valorava la nota del FinCEN com una «marxa enrere davant de la manca d’arguments per sostenir les acusacions contra BPA del 10 de març».
 
Segons els Cierco, l’agència que controla el blanqueig de capital «es renta les mans i trasllada tota la responsabilitat a l’administració andorrana, incapaç de poder trobar una sortida a la crisi». Els accionistes majoritaris argumenten que «gairebé un any després de la intervenció del banc ningú no ha pogut provar les sospites inicials i el departament del Tresor ha hagut de constatar que l’entitat no era una màquina de blanquejar».
 
També recorden que ahir era l’últim dia per a que els advocats del FinCEN presentessin les al·legacions a la demanda interposada pels accionistes de BPA el passat 7 d’octubre. Els Cierco insisteixen que el FinCEN s’ha vist acorralat per «la pressió de les demandes interposades» i «la informació facilitada pels advocats de la família Cierco en relació als procediments de prevenció de blanqueig de capitals  i les repetides auditories que s’havien superat en tot moment».
 
La conclusió és que «davant el risc d’una decisió judicial contrària als seus interessos, l’agència ha optat per deixar sense efecte la seva nota acusatòria» i insisteix que la nota «era infundada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT