PUBLICITAT

Andorra la Vella

Raiffeisen duu els administradors a la justícia per «negligència»

El grup acorda dues noves demandes i se suma a les dels afectats

Per MARISA DA COSTA

Eusebi Nomen, ahir.
Eusebi Nomen, ahir. | TONY LARA
La totalitat dels membres de la cooperativa Raiffeisen va acordar en junta la presentació de dues noves demandes desembocades de l’afer BPA i del que consideren que ha estat «una administració greument negligent o dolosa», i que no retiraran malgrat la publicació de la nota del FinCEN, en considerar-la oportunista. A les accions legals que es presentaran «imminentment» en perjudici de l’AREB, l’INAF i d’aquells sobre qui requeia el control de l’entitat a l’abril del 2015, cal sumar una tercera demanda en cas que, finalment, el canal de sortida sigui la liquidació (via que no es descarta malgrat la nota del Tresor nord-americà descatalogant l’entitat com a perill en matèria de blanqueig).
 
El president de la cooperativa Raiffeisen, Eusebi Nomen, va anunciar ahir dues demandes després d’abandonar la notaria «per fer els poders per plets de forma que ens sumem als esforços» de la Plataforma d’Afectats del banc. 
 
L’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i els responsables de gestionar BPA un cop intervinguda tindran una nova cita a la Batllia. Raiffeisen pensa demandar-los perquè «no van considerar la via de la reestructuració i van anar directament per la via de la resolució», la qual cosa va provocar «una destrucció de valor molt superior», la qual cosa «entenem nosaltres que hi ha una administració que pot ser greument negligent o dolosa». L’AREB veurà duplicada la seva citació. Nomen va fer pública, també ahir i davant de la Batllia, una demanda «contra els administradors de l’AREB pel fet d’haver desestimat les altres tres eines de resolució altres que la de l’enitat pont», sent aquesta la causant «de més destrucció de valor». 
 
En declaracions per a aquest rotatiu, Nomen va considerar sospitós que BPA hagi deixat de ser «preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig» justament quan s’acaba el termini per al FinCEN per a presentar al·legacions a la demanda dels accionistes precisament per l’etiqueta que posaven al març i aixecaven ahir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT