PUBLICITAT

Escales-Engordany

Els Cierco demanen que se’ls retorni l’entitat bancària

Els accionistes majoritaris consideren que la nota demostra la seva innocència

Per L.R.

Una de les oficines de BPA
Una de les oficines de BPA | TONY LARA
Els accionistes majoritaris de BPA, Ramon i Higini Cierco, demanen que l’INAF pari el traspàs d’actius a Vall Banc i que se’ls retornin «els actius bons» de BPA ja que consideren que la darrera nota del FinCEN demostra que no han fet res malfet i que per tant són innocents. Així mateix ho comunicaven ahir als mitjans de comunicació a través d’un document que repassa tots els fets des que el Departament del Tresor nord-americà va emetre la primera nota el passat 10 de març fins a dia d’avui. Una cronologia que, segons la família Cierco, evidencia la falta d’arguments del FinCEN per actuar en contra de l’entitat. 
 
El comunicat destaca que «és absurd» que el Govern americà imposés els càrrecs basats en uns casos que el propi regulador andorrà ja coneixia perquè la mateixa BPA «va proporcionar als reguladors andorrans un sumari d’aquests casos gairebé un any abans de l’acció del FinCEN». I recalquen que «tots els comptes senyalats pel FinCEN i altres, eren ja coneguts i s’estaven tractant de la forma pertinent». Així mateix, asseguren que BPA va ser el «boc expiatori d’una disputa entre països sobre la política de prevenció de blanqueig de capitals». 
 
Fonts dels accionistes majoritaris de l’entitat bancària apunten que tant la rapidesa per retirar la designació 311 contra BPA com el contingut de la darrera nota on «s’aplaudeixen descaradament els esforços d’Andorra» demostren que «BPA va ser expropiada il·legalment per l’Estat sense cap evidencia de mala conducta, sense cap procés adequat pels acusats i cap responsabilitat pels legisladors i reguladors que es van equivocar». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT