PUBLICITAT

Escales-Engordany

SDP assegura que la nota deixa «oberts molts interrogants»

Demanen al Govern que informi sobre quan els clients recuperarn els diners i sobre el futur laboral dels treballadors de BPA

Per L.R.

Jaume Bartumeu
Jaume Bartumeu | TONY LARA
Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va assegurar a través d’un comunicat que l’última nota del FinCEN deixa «oberts nombrosos interrogants» tot i «la propaganda partidista» de Demòcrates per Andorra (DA). Per SDP no queda clar «si per circumscriure tres casos localitzats, identificats i en curs d’instrucció judicial calia una intervenció radical com la que va decidir el Govern d’Antoni Martí». Així mateix, apunten que «sobta» que gairebé un any després de la nota que va desencadenar la crisi de BPA «el FinCEN passi de puntetes sobre tot el que va passar abans del 10 de març del 2015».

Per tot, el partit liderat per Jaume Bartumeu reclama a l’Executiu que «després d’haver-se autoaplaudit el divendres» aclareixin quan els clients de l’entitat recuperaran els diners i quin futur professional tindran els empleats de BPA. També exigeixen que comuniquin quin cost tindrà per a l’Estat tot el procés ja que «queda ben clar que el FinCEN se’n renta les mans». «Reclamem al Govern que expliqui la veritat, que no continuï amagant al Consell General i a la ciutadania fets i documents que són essencials per entendre que l’Executiu no ha actuat amb la pulcritud que pretén presentar ara», exposen. I insten a «mantenir el cap clar» ja que «el que és important és recuperar la credibilitat d’Andorra i de la seva plaça financera» i no «les ganes del ministre de Finances i del cap de Govern d’ocultar sota el paraigües americà la seva dubtosa actuació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT