PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un agent és detingut pels quatre trets contra l’edifici de la Policia

Les investigacions apunten al sotsoficial al càrrec de l’àrea canina, arrestat el matí d’ahir/ La situació dins del cos és d’inquietud i es percep com «un cop molt fort» per al servei

Per marisa da costa

| Tony Lara
Les investigacions al voltant dels quatre trets descoberts a la façana de l’edifici de l’Obac el passat 20 de febrer han desembocat en la detenció, el matí d’ahir, d’un membre del mateix cos de la Policia. Es tracta del sotsoficial que fins ahir s’encarregava del comandament de l’àrea canina del servei d’ordre i sobre qui no ha transcendit la seva posada a disposició judicial. Sí s’ha fet pal·lesa, per contra, la incertesa que la situació ha generat en el si del cos, on la presumpta implicació de l’agent en aquest delicte contra la seguretat pública ha estat percebuda com «un cop molt fort».
 
El servei d’ordre va emetre el matí d’ahir un comunicat amb què feia pública «la detenció d’un membre del Cos de Policia» com a presumpte autor dels quatre impactes que el passat 20 de febrer van detectar-se a la façana orientada al carrer Ciutat de Sabadell de l’edifici de l’Obac i que haurien tingut lloc la matinada anterior. La mateixa nota indica que els projectils –que no van ser percebuts ni des de l’interior mateix de l’edifici ni per agents externs– «consistien en trets d’arma de foc» de canó allargat i calibre petit, tal com es va comprovar «els dies posteriors i arran de les investigacions». Precisament aquestes perquisicions són les que van conduir a la detenció del funcionari, tot descartant «les diverses opcions» que segons fonts properes al cas van contemplar-se.
 
Malestar en el si del cos/ L’arrest d’un integrant del cos de Policia ha generat malestar i incertesa en el si de la corporació. Tot plegat ha estat percebut com «un cop molt fort per la Policia», una concepció comuna entre els funcionaris públics, que també coincideixen en lamentar «la imatge» que tot plegat donarà a la institució. 
 
L’arrest de l’agent no dóna per tancada la investigació, que es reprenia la mateixa tarda de dimarts amb l’escorcoll del seu domicili en cerca de proves determinants i a l’espera que el mateix acusat presti declaració davant del batlle de guàrdia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT