PUBLICITAT

Andorra la Vella

El pressupost per l’exercici 2016 es debatrà al Consell el 10 de març

En les properes setmanes es podria anomenar el nou magistrat del Tribunal Constitucional

Per Iván Álvarez

Mònica Bonell, atén una de les preguntes dels mitjans
Mònica Bonell, atén una de les preguntes dels mitjans | Tony Lara
La subsíndica general, Mònica Bonell, va confirmar ahir, després de la Junta de Presidents, que el 10 de març és la data fixada per la sessió de consell ordinari on està previst el debat del pressupost per l’exercici 2016. 
Així, va anunciar que ha quedat marcat el calendari de sessions del Consell General de març a juny i, d’aquesta manera, s’han fixat el 17 de març, el 28 d’abril i 16 de juny com a dies on tindran lloc sessions de control al Govern.
Bonell va informar que per aquest ple del 10 està previst l’informe de la comissió permanent –corresponent al període de fora de sessions, de l’1 de gener al 29 de febrer–, i  que, durant la sessió del Consell, es tractarà el projecte de llei de foment del vehicle elèctric, el projecte de llei de creació de l’Agència andorrana d’antidopatge, el projecte de llei que regula l’ens públic de FEDA i el règim de les activitats dels sectors elèctrics del fred i el calor. 
A més, va indicar que Sindicatura ha admès la proposta d’acord de demanda al Govern d’un nou Pla Nacional de Residus que estigui al dia de la normativa europea i de les accions implantades la països del nostre entorn i més avançats en l’àmbit mediambiental, tenint en compte el compostatge de la matèria orgànica. Una proposta que van presentar els consellers del Partit Socialdemòcrata, Pere López i Rosa Gili.
També, va apuntar Bonell, que s’ha admès a tràmit el projecte de llei de tinença i protecció d’animals i el projecte de llei de caça.
Finalment, i pel que fa al nomenament del magistrat del Tribunal Constitucional, la subsíndica va desvetllar que, durant la Junta, el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, va informar que «s’està buscant un perfil de jurista francès, un perfil acadèmic i en les properes setmanes podria proposar un candidat que podria permetre un acord unànime dels grups», va indicar Bonell.
PUBLICITAT
PUBLICITAT