PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinca afirma que encara no hi ha corresponsals per a Vall Banc

El ministre diu que no hi ha novetats tot i la nota favorable del FinCEN

Per LÍDIA RAVENTÓS

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | TONY LARA
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va assegurar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que «no hi ha novetats ni sobre els corresponsals, ni sobre les ofertes, ni sobre el traspàs d’actius, passius i clients a Vall Banc» malgrat la nota favorable emesa pel FinCEN el mes passat i que el propi ministre va augurar que ajudaria a trobar corresponsals. Cinca també va remarcar que «quan n’hi hagi serà l’AREB qui ho explicarà, no el Govern». Amb tot, va subjectar que «estem molt a prop que es comencin a desencadenar tots aquests esdeveniments i a mesura que es vagin donant l’AREB els explicarà». 
 
Segons el ministre portaveu, «el procés de resolució que ha de culminar amb la subhasta que ja està llençada i que està arribant a les acaballes i per tant molt properament sabrem si hi ha o no ofertes, quines són, quantes i amb quines quanties o quines condicions». En aquest sentit i en referència a les declaracions que va fer el cap de Govern, Toni Martí, fixant que abans del 10 de març –primer aniversari de l’esclat de l’afer BPA– estaria tot solucionat, Cinca va apuntar que «tota la feina preparatòria que s’havia de fer perquè Vall Banc pugui ser una entitat operativa està pràcticament enllestida i per tant tot està encarrilat» per arribar a una resolució. Malgrat tot, el ministre no va concretar cap data. «Una altra cosa és quan acabarà», va expressar. 
 
Resposta a les declaracions del PS/ En referència a les declaracions del Partit Socialdemòcrata (PS) d’aquest dimarts en les quals definia de «retrocés» el primer any de mandat de la segona legislatura del Govern de Martí, Cinca va assegurar que les acusacions «entren dins del guió consolidat» com a oposició però que «el balanç de l’any és positiu» malgrat la crisi de BPA. Jordi Cinca va indiciar que el primer any ha servit per consolidar els projectes iniciats en la passada legislatura, avançar en el nou model econòmic, per iniciar les negociacions per l’acord amb la UE i per consolidar la recuperació econòmica. Per tot, considera que s’han pogut començar a recollir els fruits de la primera legislatura del partit demòcrata. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT