PUBLICITAT

Andorra la Vella

Espot defensa el judici ràpid al policia acusat pels trets

El conseller d'SDP, Víctor Naudi, va criticar que no es fes un «judici com cal»

Per Iván Álvarez

Xavier Espot, conversa amb Èric Jover, abans de l'inici de la sessió de control, ahir.
Xavier Espot, conversa amb Èric Jover, abans de l'inici de la sessió de control, ahir. | Tony Lara
A requeriment del conseller d’SDP, Víctor Naudi, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va defensar el procés de resolució del cas del sots oficial de Policia acusat pels trets a l’edific de l’Obac. Naudi va criticar que no es fes un «judici com cal» i que es portés a terme el procediment d’ordenança penal per jutjar a l’acusat. 
Espot va esgrimir que la legislació actual recull el judici ràpid que es va fer servir, que la pena hagués estat la mateixa en cas d’haver-se fet un judici oral i que, tenint en compte que el policia va reconèixer el fets,  «ja no s’hagués pogut anar més enllà dels fets», tal i com va demanar el mateix Naudi.
A més, Espot va afirmar que «no tenia cap constància dels problemes de salut» del policia i va desvetllar que «va demanar la jubilació abans de celebrar-se l’ordenança penal».

Per López, Torrejón no té experiència en l’àmbit europeu// D'altra banda, el conseller socialdemòcrata, Pere López, va interpel·lar Martí per saber els motius de la contractació d’Emilio Torrejón com a cap del gabinbet jurídic. La bancada socialdemòcrata no entén el perquè ni es va obrir un edicte per buscar un jurista andorrà per ocupar aquesta plaça i López va ser especialment punyent en assegurar que «no es pot dir que Torrejón sigui un expert en dret comunitari ni en relació amb els tribunals europeus». 
El president del grup mixt va recordar les contradiccions entre Cinca i Martí al voltant de la data que Torrejón va ocupar el càrrec. Per part seva, Martí va assegurar que Torrejón no es quedarà «eternament» a Andorra i, dirigint-se a López, va afegir que «no em farà dir coses que no penso» i va deixar clar que al país «tenim lletrats excel·lents».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT