PUBLICITAT

Andorra la Vella

A la recerca de la ubicació (de l'heliport) perduda

El ministre Jordi Alcobé desvetlla que el Govern descarta la Comella com a lloc destinat per acollir la infraestructura

Per Iván Álvarez

Pancartes contra la construcció del nou heliport al roc del Patapou
Pancartes contra la construcció del nou heliport al roc del Patapou | Tony Lara
Idèntic final que el Patapou. La negativa veïnal i comunal desmunta la intenció d’ubicar l’heliport nacional a la Comella i ahir, de forma definitiva i oficial, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va tancar la carpeta: «Ara mateix desconeixem l’emplaçament de la infraestructura. No hi ha cap terreny públic apte i estem buscant alternatives en terrenys privats». Més d’un, que encara no ho tenia clar, va esbufegar de tranquil·litat. Alcobé va descartar la Comella i una hipotètica ubicació a Canillo o Ordino per problemes d’accés i d’alçada. Per aquest motiu, va apuntar, s’iniciarà una ronda de reunions amb els cònsols per conèixer més detalls dels possibles terrenys privats disponibles i la predisposició que es pugui tenir.
 
El conseller liberal, Jordi Gallardo, va recordar que «poques vegades un projecte genera tanta unanimitat en la necessitat, però tanta controvèrsia en la localització» i que «cinc anys després, continuem sense ubicació definitiva». 
 
Alcobé també va explicar que el terreny d’Engolasters, que semblava tenir alguna opció, va quedar descartat segons els resultats dels estudis realitzats per experts francesos, ja que desaconsellaven aquesta ubicació per «mancances» per temes d’alçada, d’accés i de distància fins el centre del país.
 
A més, el ministre va afirmar que la partida destinada a l’heliport i inclosa dins del pressupost 2016 ja no es correspon a les actuals necessitats perquè és «desproporcionada» i va reconèixer estar amb sintonia amb la bancada liberal pel fet que en cinc anys no s’ha aconseguit segellar una ubicació de la infraestructura. «Tots volem l’heliport, però a casa del veí», va sentenciar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT