PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Setmana Santa 2016: una de les millors dels últims anys

L’ocupació superarà el 80% de l’any passat i es pot fregar fins i tot el 100% a les parròquies centrals

Per JOSEP ROMERO

Un grup de turistes davant d’un establiment hoteler a la parròquia d’Andorra la Vella.
Un grup de turistes davant d’un establiment hoteler a la parròquia d’Andorra la Vella. | Tony Lara
Si les previsions es compleixen, la Setmana Santa d’aquest any serà una de les millors quant a ocupació dels últims anys. Andorra és enguany una de les principals destinacions preferides pels turistes espanyols per passar uns dies de descans, segons han publicat alguns portals del sector turístic.

A hores d’ara hi ha un volum força important de reserves confirmades i que situen l’ocupació al voltant del 80%. Un percentatge que podria fregar el 100% en els dies festius, sobretot en els establiments de les parròquies centrals. Els números, ja de per si força importants, augmentaran en funció de les reserves de darrera hora i de les condicions meteorològiques, que fan que el turista busqui  per a aquestes dades més un destí de muntanya que de platja.

Pel que fa als mapes del temps, a data d’avui, anuncien per avui i demà cels ennuvolats amb possibles ruixats. Les possibilitat de precipitacions disminuiran en les jornades posteriors. Les pistes d’esquí també estan en un estat òptim per practicar l’esport blanc. Tant Vallnord com Grandvalira registren un alt percentatge de reserves, bastant superiors a les del 2015. Una temporada que aquest any es perllongarà fins el pròxim 10 d’abril.

TRÀNSIT COMPLICAT/ Quant al trànsit, Mobilitat preveu que només aquest cap de setmana entrin al Principat uns 40.000 vehicles. Entre el pròxim dijous i Divendres Sant, entraran al país més de 68.000 vehicles que ho van fer en el mateix període que l’any passat. Tres quarts parts dels automòbils ho faran per la frontera del riu Runer i la resta, per la del Pas de la Casa.

Els responsables de circulació preveuen que es produeixin retencions especialment entre les onze del matí i la una de la tarda a la frontera hispanoandorrana i als accessos a la parròquia de Sant Julià de Lòria, tant de pujada com de baixada. El trànsit serà sobretot molt complicat en l’operació sortida, entre el diumenge 27 i el dilluns 28.

Uns 300 efectius, entre el servei de policia i els agents de circulació, seran els encarregats de la regulació de la circulació amb una presència contínua a la xarxa viària de manera diària.

Segons Daniel Rodríguez, portaveu de l’Agència de Mobilitat, el fet que aquest any coincideixi el pont de Sant Josep amb l’inici de la Setmana Santa fa difícil poder «filar prim en les previsions» a diferència d’anys anteriors. Tot i així va indicar que la mobilitat s’apunta complicada davant de la possibilitat que es produeixi un augment dels turistes que visiten el Principat durant un dia, sense pernoctar. La mitjana d’estada al país està entre dues i tres nits.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT